[]

Bir hukukçu yardım edebilir mi?

Az önce babamın cep telefonunu 0850'li bir numara aradı ve 2013 yılında da kendisini aradıklarını ve bir sağlık sigortası paketine üye yapıp telefonda sözlü olarak kendisinden onay aldıklarını ve bu sebeple 298 lira borcunun olduğunu söylediler. Şimdi bu paketi iptal etmek isterse 298 lira ödeyecekmiş, yok iptal etmezse borcu 600 liraya çıkacakmış vs vs bi şeyler demişler.

Babam zaten sgk'lı (emekli), hiçbir sağlık sigortasına ihtiyacımız yok ve kesinlikle böyle bir şeye onay vermediğini söylüyor. Bazen arayıp böyle firmalar vıdı vıdı (gayet hızlı ve anlaşılmayan bir şekilde) bir şeyler pazarlamaya çalışıyorlar ama babam kesinlikle hiçbirini onaylamadı/onaylamamış.

Şimdi bu nedir? Biz ne yapabiliriz bu konuda? Epey morali bozuldu babamın, taktı kafasını...

 
muhtemelen dolandırıcılar aramıştır. öyle telefonla sağlık sigortası falan yapılmaz.

numaranın tam halini google'a yazıp aratırsanız muhtemelen dolandırıcı olduklarını görürseniz. görmezseniz de bir daha ararlarsa imzalamadığınız sözleşmeden dolayı borç altına sokulamayacağınızı belirtip, savcılığa şikayette bulunacağınızı söyleyin.
  • dahili meddah  (09.07.14 14:09:46) 
Beni de aramışlardı. Aynı hikayeyi anlattı telefondaki kız.
Bende kıza bana cep telefonu numaranı verir misin? Beni aradığınız gibi bende gecenin bir yarısı veya aklıma estiğinde seni aramak veya sms göndermek istiyorum dedim.

Telefonu yüzüme kapattı.
O günden beri bir daha aramadılar.
  • Rmdy  (09.07.14 14:51:31) 
beni de bi yerden aradılar ama adımı, adresimi falan herşeyi, biliyorlardı, kendimden şüphe ettim bi an. İşte geçen seneki üyeliğiniz ücretsiz di bu sene adresinize tablet göndericez ama üyeliğinizi yenilemeniz lazım dedi. Ben kaydolmadım öyle bişeye diyecek oldum işte elimizde ses kaydınız var dedi. Evrak falan var mı imzaladığım dedim, yok sadece ses kaydı diyor hala :) Ben de uyku sersemi iyi o zaman yenileyin üyeliğimi dedim, 400 kağıt istedi. :) Ben de uzatmayalım, elinizde evrak varsa gönderin dedim kapattım.
Lafın kısası o kadar kendinden emin o kadar nazik konuşuyorlar ki, insan kendinden şüphe ediyor. Ben hala şüpheliyim acaba gerçekten üye olmuş muydun diye, düşün yani.

  • cy7  (09.07.14 17:42:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.