[]

kendi ellerimden kayıp gidiyorum

Merhabalar.

25 yaşında, çalışan, bedenen sağlıklı bir bayanım. Maddi yönden bir sıkıntım yok, zengin değilim ama ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum.

Uzun süren bir ilişkimi çok sıkıntılı olarak yaşadım ve noktaladım. Üzerinden 3 sene geçti. İlişki sırasında aldığım yaralar hala kabuk bağlamadı. Aşk acısı çekmiyorum, sorunum kendimle.

Bu ilişki süresince özgüvenim öyle yerle bir edildi, o kadar çok ezildim ve sindirildim ki şu an çıkmazdayım. Psikolojik destek aldım, ama anlatamadım derdimi. İlaç kullandım ama beni salaklaştırmaktan başka bir işe yaramadı. Zaman zaman çabalıyorum düzelmek için, deniz kenarında bir eve taşındım, araba aldım, gezdim tozdum ama hayır olmuyor.

Nasıl anlatsam bilemiyorum. Şu an sıcaktan buharlaşmak üzereyim ve karşı odadaki patronumdan klima kumandasını alamayacak kadar pasif ve eziğim. Kendimi öyle değersiz hissediyorum ki. Kolumu kırdım geçen ay örneğin, hastaneye gitmek için izin alamadım ve kendi kendine kaynamasını bekledim ağrı içinde.

Çevremdeki insanların da ortalama insanlar olduğunu kabul edersek, bu durumumu herkes kullanmak istiyor. Ben sesimi çıkartamadığım için üzerime sorumluluk yükleniyor. Bir patlamaya belki bir cinnet geçirmeye, birisine hayır yeter artık diye bağırmaya ihtiyacım var ama yapamıyorum.

Evimden dışarı çıkmak, işe gitmek, insanlarla iletişim halinde olmak istemiyorum. Kimse benden bir şey beklemesin, istemesin istiyorum.

İlişkiden çıkış halim böyle travmalar yaratmışken bir de üzerine çok zorlu ve stresli bir yüksek lisans yaptım, öldüm, ciğerim çürüdü. Bunun üzerine tezimi teslim ettikten bir hafta sonra işe başladım.

Kafamı gözümü ağzımı şu an ofisteki zımbayla delik deşik etmek istiyorum. Koşa koşa çıkıp buradan yatağıma sığınıp sadece sigara içmek istiyorum.

Daha önce bir intihar girişimim oldu. İntihar edemeyecek kadar güçsüzüm şu anda. Bir şeyler yapıp kurtulmak istiyorum, spora vereyim kendimi diyorum ama bir hafta sürüyor maksimum. Kendimi oradan oraya atıp çırpınıyorum.

Böyle bir ruh halindeyken sorumluluk sahibi olmak çok tüketiyor beni. Akıl sağlığımı yitirirsem kurtulurum gibi. Oturduğum yerde ölüyorum.

Soru...bilmiyorum.

 
yeni bir ilişki yaşamaya çabalamalısın bence. denemelerin oluyor mu bilmiyorum ama en azından sana gerçekten değer veren birini bulabilirsen o kaybettiğin özgüven yerine gelecektir diye tahmin ediyorum.

(özgüven kaybını ilişkin sırasında yaşadığını anladım yazdıklarından, o yüzden bu şekilde bir çözüm layık gördüm, yoksa bir sürü farklı yöntem öneren de çıkabilir tabii ki...)
  • loveinaflipbook  (09.07.14 13:55:37) 
Sporu klasik salona yazılıp fitness yapmak şeklinde sınırlama. Değişik şeyler dene. İlla ki birini yapmak için değil sevdiğin için yapacaksın.

Birilerine gidip patlama. Bu seni daha sonrasında sosyal olarak daha da zorlar. Assertive diye bir kavram var ecnebilerde. Olman gereken o.

Arkadaşların olsun. Gidip konuşup boşalacağın.

Tebdil-i mekanda ferahlık vardır. İmkan buldukça değişik yerlere git.
  • arnold schwarzeneger  (09.07.14 13:57:21) 
@loveinaflipbook;

Evet ilişkim sırasında yaşadım, hakaret işittim, dayak yedim, aldatıldım ve terk edildim. Yeni bir ilişki çabam oldu, ancak yaşayan bir insanın ölü bir insanla birlikteliği gibi oldu. 2 ay ancak dayanabildim. Enerjim ve sabrım yok.
  • Kıllanıcı adı:  (09.07.14 13:58:02) 
ailenle zaman geçir.


  • Vermillion  (09.07.14 13:59:18) 
bu tip sorunlari burada halletmek imkansiz. buradan konusacak birini bulabilirsiniz belki ama bence bu bunalim halinizi cozecek insan profesyonel birisi olacaktir.

bunun disinda, yillik izniniz bitti mi? belki sonbahara dogru bir izin alip ucuz bir tatil yaparak rahatlayabilirsiniz.
  • beriberi  (09.07.14 13:59:47) 
ya trollsün ya şizofren

noldu senin evli adam? yüz vermedi de burda mı dikkat çekmeye çalışıyon?
  • seksen9  (09.07.14 14:05:18) 
hastaneye gitmek için izin istemeye mi çekindiniz yoksa izin istediniz de izin vermediler mi?


  • nereye bu gidis  (09.07.14 14:06:03) 
ne intiharı saçmalama. olayını sana anlatayım; ezik bir tip çıkmış karşına, sen de bir şekilde bu garibanı sevmişsin. bu ezik kendi ezikliklerini, komplekslerini kapatmak için seni ezmiş, sindirmiş. sen belki algılayamadın olayı, basiret bağlanması diye birşey var olay bu. kendini kötü, zayıf, aciz hissedecek birşey yok. allahaşkına kimbilir ne sorunları vardı da seni ezerek kendini yükseltmeye çalıştı, bunu düşün. bunları aşamayacak biri değilsin bence. bırak allahın eziğini. annesi mi sevmedi, babası mı sevmedi? küçükken çocuklar bunu oyunlara mı almadılar? şu anda afedersin bir yeri mi kalkmıyor vardır bir sıkıntısı. senin yapman gereken tekrar psikiyatriste gitmen ve hatta psikoloğa da. ikisinin birden incelemesi gerekiyor doğrusu bu. hayatına devam edeceksin. kolun için de doktora git hemen. kendi kendine kaynarsa yamuk kaynar. kendine daha çok değer ver bundan sonra, kaybettiğin hiçbir şey yok. hatta bu durum iyi bile olmuş, sana bir hayat tecrübesidir. insan her yaşta birşeyler öğreniyor. saçma sapan düşüncelerini de bırak lütfen. canından daha değerli birşey yok hayatta.


  • rock n roll  (09.07.14 14:06:50) 
Her karanlıgın bı cıkısı bı aydınlıgı var oncelıkle bunu bıl. Uc aydır bı cehennem yasıyodum yaklasık bır hafta once buyuk sancılar ve kayıplarla bıttı. Bıter mı dıye soruyordum, mutlu musunuz dıyordum ınsanlara( actıgım duyurulara bakabılırsın) cevap: bıttı. Oyle ya da bıtıyor. Hıcbır sey sonsuz degıl. Ask, sevgı, huzun, pasıflık... Ben de destek aldım. Ama ılac kullanmayı reddettım her seferınde. Doktor kontrolunde bırakmayı dene. Psıkıyatrıstler ılac yazmayı sevıyor. Bu bır gercek. Bence yakınlarınla gercek dostlarınla konus, onlara sarıl. Cok buyuk faydalarını gordum bu surecte. Bı kac kere yırtıklık yap. Elıne fırsat gecerse. Hakkınsa gıt soyle. Bır yazar demıstı burada. Ben benımsedım o lafı; camdan degılız. En kotu yumruklarımız var, sac basa gırerız gerekırse. Hanfendı cızgınden kay azcık tamam mı? Bı sey daha belkı de en onemlısı: bız kendımıze deger vermezsek, ben degerlıyım dıyemıyorsak emın ol senın kendıne vermedıgın degerı baskası hıc vermez. Vermıyor... Bu altın kural. Bır an once ıyı ol lutfen.


  • benoyledemekistemedim  (09.07.14 14:06:53) 
bu tür bir süreci ben de yaşadım ve atlatmam 2-2,5 yıl sürdü. hala izleri var üzerimde eminim hayatım boyunca da olacak. senden tek farkım ben ezilmişliğimi kabullenemedim. yok sayılmamı, aptal yerine konmayı, sindirilmeyi kabullenemedim. dışa vurumum kendimden beklemediğim kadar çirkin bir şekilde oldu. bir şekilde geçti, atlattım. bunda yeni bir ilişkiye başlamamın, hayatıma dair yeni kararlar almamın etkisi oldu. dediğim gibi izleri hala var üzerimde. ve olacak da. insan bazen hayatının bir dönemini bırakmalı kendi benliğinden. yaşadıklarını bırak gitsin, ağırlığını taşıma. özgüven zamanla kazanacağın bir şey, şunu unutma seni senden çok kimse düşünmeyecek. sadece sen varsın ve güçlü olmak zorundasın. senin yaşadığın hayatta hiçbir şeyden önemli değil. özgüven problemin anlattığın kadarıyla temel ihtaçlarını karşı tarafa iletmek, iletişim kurmada ciddi sorunlar yaşamak düzeyine kadar gelmiş. bunu kendin aşabilirsin, ancak kendin aştığın zaman büyük bir yol katetmiş olacaksın. dediğim gibi yaşadıklarının sorumluluğunu üzerinden at, hayatının en güzel dönemlerindesin, iş sahibisin kendine bakabiliyorsun. güçlü olmamak için hiçbir ama hiçbir nedenin yok.


  • tuborg yesili  (09.07.14 14:07:26) 
bütün iznini al ve çek kafanı git bir yerlere. yorgunluktan düşüncelerin çöreklenmiş üstüne. değerini hatırlaman gerek.


  • shiranai  (09.07.14 14:07:44) 
spor yap kıllanıcı adı, bakımlı ol, kıyafetine vs dikkat et, ortalama bir kadınsan mutlaka bi 5 kilo fazlan vardır, onu ver, eteğini 1 karış daha yukarı çek, bir anda deli gibi ilgi görürsün.

yüzeysel bir öneri ama şu anda eksilerde olan özgüvenini bir şekilde yukarı çekmenin en hızlı yolu bu.
  • [silinmiş]  (09.07.14 14:07:56 ~ 14:08:39) 
@nereye bu gidis;
izin istemeye çekindim, ofiste masanın altında saklanıyorum gibi düşün.

  • Kıllanıcı adı:  (09.07.14 14:09:18) 
1 yazmayı deneyebilirsin aklına ne geliyorsa yaz.

2 bir gün ormana veya dağlık tepelik bir yere git bağır ana bacı küfret söv ne varsa dök içini bunu seans şeklinde yap rahatlıyacaksın.

3 kendinin olumlu yönleri gör mesela paran var işin var araban var, olumuszlukları düşünme, makyaj yap güzel görün ne biliyim, sorun şu da olabilir hiç tatil yapmamaışsın direk işe başlamışsın tatil yap siktir et işi piskolojin daha önemli.

4 egonu şişir, bir mekana git illa biri bakacaktır sana hoşuna gitsin zevk al özgüvenini geri kazan.

5 her şeye baştan başla bir sabah kalk odanı topla ben siğarayı bırakıyorum de mesela bir şeylerin düzelmesi için deprem olmalı bazen,

şuan için bunlar diyebilirim. he birde atış poligonuna git çok rahatlatıyor.

hızlı yazdım imla falan hak getire idare edin.
  • soykhan  (09.07.14 14:09:57 ~ 14:12:26) 
Yakın dövüş disiplinlerine (boks, kickboks vs.) başla. İlk iki ay zaten sadece yumruk atarsın ama sonra o ilk yumruğu yediğinde kendine geliyorsun. Hem ilişkinde dayak yediğini söylemişsin. Belki sevdiğin için vuramazdın ama elinden kurtulabilirdin. Hem bu disiplinler çok güzel özgüven sağlıyor.

Bunun haricinde, yüzme iyidir. Suyun verdiği rahatlama çok farklıdır. Yüzme bilmiyorsan bile öğrenebilirsin. Korkularının üstüne gitmezsen, sadece oturup yazarsın.

Bahane üreteceksen, olumlu bahane üret!
  • 13 lejyon  (09.07.14 14:12:01) 
kendini dine vermeyi denedin mi? bir de bunu denemelisin. sapkın olmayan yumuşak bir gruba dahil ol, seni ayakta tutar.


  • fempusay  (09.07.14 14:12:11) 
Öncelikle profesyonel bir yardım almanı öneririm.
İlk tavsiyem, kır zincirlerini.
Bırak insanlar ne düşünürse düşünsün. Ezdirme kendini. Kolun kırılmış, izin isteyememekte nedir. Gidip izin bile istemeyceksin, "ben gidiyorum" diyeceksin özetle. Çok bunalmışsın çok. Bir tatil, bir arkadaş ortamı sohbeti iyi gelir.
Kendine bir eğlence bul.Ne bileyim ölümüne film izle. Birşeylere odaklan. Kafa dağıt. Her şey zamanla yerine oturur.
Tüm insalara inat özellikle kendine inat, dimdik dur hayatta. İstediklerini yap.
Kendine iyi davran.
  • arockm  (09.07.14 14:17:05) 
ah pardon sadece 10 yıllık ilişkisi vardı di mi :/

işte ben de dedeme aşık oldum ama yüz vermiyo da bana senin duyuruna yazıp popi olmaya çalışıyom. çünkü tek istediğim insanların benimle ilgilenmesi :(

kolumu kırdım kendi kendine kaynadı diyo ya ashdbxj, kızım gel bakırköye bak bir sürü tanıdığım psikiyatrist var. senin sokağa çıkman tehlikeli.
  • seksen9  (09.07.14 14:19:09) 
kırık olsa duramazsın


  • partizan  (09.07.14 14:49:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.