[]

Sigortalı işe başlayınca kyk kredisi kesiliyor mu?

Geri ödemeli krediden bahsediyorum, kesiliyor mu? Kesiliyorsa, ne kadar sürede kesiliyor? Mesela 2 ay çalışıp çıksam kesilir mi?




 
gelirin asgari ücreti geçmediği sürece kesilmez yazıyor kyk'nın sitesinde ama ben 4 ay asgari ücretten yüksek maaşla çalıştım kesilmedi.
www.kyk.gov.tr

  • baba jo  (09.07.14 13:11:51 ~ 13:37:28) 
nette biraz araştırdın mı? herkes farklı cevap vermiş. buradan da alacağın cevaplar muhtemelen pek işine yaramayacak.

kyk ''Asgari ücret düzeyinde bir aylık veya sürekli bir işte çalışanların veya gelire sahip olanların burs/kredisi kesilir."

yani part time çalışırsan, asgari ücretten düşük bi ücret alırsan kesilmez. kimisi demişki üç aylık iş sürekli sayılmaz diye. ama bir aylık veya sürekli dediğine göre 2 ay da sürekli sayılır ve bu durumda kredin kesilir.

patronla konuşup maaşı düşük göstermesini isteyebilirsin. ayrıca bu iş şans işi. kyknın haberi olmazsa kesilmeyebilir.
  • elorelia  (09.07.14 13:16:43) 
kredi kesilmez. kendi paranı alıyorsun. burs anında kesilir ama.


  • yirmisantim  (09.07.14 13:19:07) 
kredi de kesilir. ben sormuştum geçen sene, part time-full time fark etmez, asgari maaştan yüksek ücretle çalışırsan kesilir.


  • ack3000  (09.07.14 13:42:23) 
ben sormuştum geçen sene nedir ya? üniversiteye başladığımdan beri part time ve full time farklı işlerde çalıştım. en son çalıştığım yerde ise 7 ay çalıştım. kesilmiyor. bırak krediyi, full time çalıştığı halde bursu kesilmeyen arkadaşlarım var. kimseden de duymadım, hepsi canlı örnek. bilip bilmeden kafa karıştırmayalım.


  • 1zenciolmasamda  (09.07.14 13:51:15) 
ben sormuştum geçen sene demek: ben geçen sene kyk'yı arayıp sormuştum ve bana tam olarak bu cevabı vermişlerdi. bunun neresi kafa karıştırıcı? bu sene değişmiş olabilir diye de geçen sene sorduğumu belirttim. kağıt üzerinde geçer bir kuralsa ya da keyfi uygulanıyorsa bilemem, bilemezsin.


  • ack3000  (09.07.14 22:24:40) 
pardon o zaman, ben sağda solda kulaktan duyma bilgi sandım. kyk'nın öyle dediğini ben de duydum çünkü bursu olupta işe giren arkadaşlarım çok araştırmışlardı, ama hiç birine hiç bir şey olmadı. yine de şans işi tabii. kimseye vurmaz sana vurur, ama ben kimseye bir zarar geldiğini görmedim. zaten bu şekilde o kadar öğrenci, o kadar burslu kredili insan arasında da seni takip edip bulmalarının ne kadar zor olduğunu biraz düşündüğünüz zaman bulabilirsiniz.


  • 1zenciolmasamda  (10.07.14 15:35:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.