[]

Deftere nasıl not tutuyorsunuz? Capsli

Ben renkli kalemlerle deftere alıyorum
Yada şema varsa şema üzerine alıyorum

Siz nasıl not tutuyorsunuz düzeniniz nasıldır
Verimli not alabiliyormusunuz

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

 
  • onexey  (09.07.14 12:07:41) 
deftere tutmuyorum, imkanlar ve hız çok daha yüksek oluyor.


  • ytse jam  (09.07.14 12:12:21) 
Genelde not almam, yani derslerde falan not almışlığım çok yoktur. Ama günlük notlar aldığım küçük bir defterim var, hatırlatmaları, aklıma gelen bazı şeyleri yazıyorum. Herhangi bir düzenim yok, yaldır yaldır elimde ne varsa onunla yazıyorum.


  • buff  (09.07.14 12:17:10) 
her dersin bi fotokopi notu vardır ya hocanın slaytlarını içeren, ben onların üzerine renkli kalemle not alırdım. uzun uzun yazmak zaman kaybı gibi geliyor, sıkılıyorum
sıfır kağıda ancak çalışmanın son evresinde, iyice aklımda kalmamış ama önemli konuları temize çekmek için geçiyorum. lise 2den beri düzgün bir defterim olmadı ki lise+ müh.fak.+ yük.lis. okudum

  • shubulubapshubaptishaluva  (09.07.14 12:35:12) 
Valla hızlı yazmaktan renkli kalem kullanacak pek vaktim olmuyordu ama benimkiler şöyle:
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

edit: anlamadığım yerleri hep hoca söylerken yazdığım için evet alıyordum ben, verim.
  • barbara herhalde barbara manken olan  (09.07.14 12:36:03 ~ 12:43:06) 
i.imgur.com
i.imgur.com
i.imgur.com

not tutmazsam hayal kurarim. :)

Cok etkin not alirim, temize cekmedigim notlarim fotokopicilerde gezer
  • cecilia  (09.07.14 12:40:40 ~ 12:46:00) 
Sözel bir bölümde okuyorum. Hocanın anlattığı konunun önemli noktalarını maddeler halinde, tek renk tükenmez kalemle yazarım derste. Yoksa dersi hiç dinleyemiyorum. Hatta o notlara bakmam bile zaten sınavlardan önce.
Sınavlara çalışırkense yazmadan çalışamam. Çok daha yavaş olsa da renkli renkli kalemlerle özet çıkarırım.
Fotokopi veya kitaptan çalışırken de mutlaka sağına soluna oklar çıkarıp ünlemler koyup not alırım. Sınavdan önce göz atarken yararlı oluyor.
  • okuyamıyom ben ya  (09.07.14 13:19:43) 
Moleskine defter kullanıyorum.

i.imgur.com
i.imgur.com
  • [silinmiş]  (09.07.14 13:41:34) 
özenle kırtasiye ve kitapçılardan dolaşılarak toplanmış özel bir büyük kalemkutusuna konulmuş çok sayıda renkli boya kalemim var. bunları okuduğum kitapların altını çizmek için kullanıyorum.

kenarı spiralli defterlerim var, bunlara da yine renkli ispirto kalemle notlarımı temize çekiyorum, özet çıkarıyorum vs. sonra bu tek renk sayfalarında önemli yerlerini koyu kalemle çiziyorum.

deliyim evet.
  • mea maxima culpa  (09.07.14 13:46:01) 
oldu mu bakalım

imgur.com

imgur.com

teşekkürler arkadaşlar. mesaj atanlar oldu, burdan da yazmışsınız. sizin dediğinizi yapayım derken başka çeşit yaptım. çok saçma bence.
  • mea maxima culpa  (09.07.14 14:22:15) 
Çok pis not tutarım.

Bu kpss tarih notlarımdan
i.hizliresim.com

Lisans mikro iktisat notlarımdan
i.hizliresim.com

Y.lisans sosyal politika notu (derste böyle iğrenç yazıyorum evet)
i.hizliresim.com

Introduction to Psychology notu
i.hizliresim.com

Her türlü ders notu için: buzbebek copy hizmetinizde
  • buzbebek  (09.07.14 14:59:41) 
Aslında kusursuz not tutarım da şimdi o sayfaları çekersem direkt her şeyim belli olacağı için en dandik iki sayfayı buldum ajsdaha :D ders notlarımı bi çekerseeeem, görürsünüz :p Onlar hep şemalı ve inci gibidir.

i.imgur.com

imgur.com
  • pandispanya  (09.07.14 15:26:58) 
Dersten geldim. Yazarken cok useniyorum bugun fark ettim. Renkli 0.5 pilotlar ya da klasik stabilolarla not tuttum bugune dek. Bakinca cok cirkin geliyor gozume calisma istegi falan da kalmiyor. Bundan sonra online not tutacagim.

i.imgur.com
  • sayns  (09.07.14 16:40:06 ~ 16:48:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.