[]

Balkonda Masa Sandalye

Selamlar Galya'nın pür-i pak halkı;
Bizim evin balkonu site içine bakıyor. Yeşillik şu bu.. Araba geçebilen bir yol da var ama öyle yoğun sokak gibi değil..
Ev ikinci katta, balkon tamamen açık. Bel hizasına gelen kısımlar da demir korkuluk.
Şİmdi bu ön bilgi sonrası; balkonda 3 tane plastik koltuk bir tane yuvarlak açılır kapanır masamız var.
Ben her yemek öncesi bunları salondan balkona taşıyorum, sonrasında geri salona koyuyorum. Sağlam hamallık var.
Böyle yapmazsam balkonda leş gibi toz tutuyorlar.
Bunları ne yapsam da balkonda saklayabilsem? Üstlerine tam oturacak kılıf falan mı yaptırmak lazım?

 
sandalyeleri balkon demirine yaslıcan ki tozu yemesin oturacağın yere. masayı da siliver. yada bi kova su dök oturmadan önce, hemen kurur bu sıcakta.


  • hasmetizm  (09.07.14 10:23:22) 
tesadüfen bi şey keşfettim. fakat Amerika'yı yeniden keşfetmek gibi olmasın, belki daha önceden herkesçe bilinen bi şeydir. ince sandalye minderleri var ya, onu sadece bel kısmından (mabadın bel ile birleştiği yerin sandalyede denk geldiği kısım işte, adı neyse, ben bel kısmı dedim) sandalyeye bağlayıp, oturulacağı zaman alt tarafı sırtınıza gelecek şekilde kaldırıp yaslanınca tertemiz bi sandalyeye oturmuş olunuyor.


  • nereye bu gidis  (09.07.14 10:23:42) 
kılıf koy kaltır yapmaktansa ben (varsa) yastıkları iceri alıp kullanım öncesi de masa sandalyeyi silmeyi daha pratik buluyorum.
kılıf yapılsa onu kaldırırken üstündeki toz da havalanacak sonuçta.

  • nwnd  (09.07.14 10:24:22) 
Silme fikrini zaten uyguluyorum. Ama elde ıslak bez, ufacık balkon keyfinden önce bile haldır haldır koltuk silmek çok uzun iş geliyor.
Plastik koltuklarda da minder yok. Düz plastik meret..

  • quaker  (09.07.14 10:28:42) 
günlük kullanımda her gün silineceği için haldır haldır silmene gerek yok. ıslak mendil bile işini görür. bezi nemlendirip üstlerinden geçeceksin. (yemek masası kurulmadan zaten silinir onda ekstra bir durum yok) haftalık temizliklerde zaten adabıyla silinecektir.
denildiği gibi sandalyeleri masaya veya demire doğru kapalı dayamak da toz olayını azaltır.

  • nwnd  (09.07.14 10:34:35) 
o ince minderler ekstradan satılıyor zaten. fikir aklınıza yattıysa alıp tarif ettiğim şekilde kullanabilirsiniz. sadece yağmura maruz kalıp ıslanmışsa, kaldırınca oturulacak yere su geçmiş mi bakmak lazım bir de yaslanınca sırtı da ıslatabilir, dikkat etmek lazım.


  • nereye bu gidis  (09.07.14 10:36:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.