[]

Yunanistan Vizesi - Banka Hesabı

Merhaba,

Vize evraklarımı hazırladım, gittim iki vadesiz hesabım için 3 aylık döküm ve 1 vadeli hesabım için hesap cüzdanı aldım.

Ancak vadesiz hesaplar için hesap cüzdanım yok. Yani var da, hesap açılışından beri işlenmemiş halde.

Bu hesap dökümü ve hesap cüzdanı için kural nedir? Maaş hesabı olmak zorunda mı, ya da hesapta olması gereken tutar nedir?

Tekrar bankaya gitmek istemiyorum, mesai saatlerinde işyerimden bir daha çıkmam zor olacak bu hafta. Elimdeki şeyler iş görür mü?

Son olarak, önümüzdeki hafta başvursam bayrama gidebilir miyim?

Teşekkürler...

 
merhaba,
maaş hesabının dökümünü ve bordroyu istiyorlar, geri kalan hesaplar için de eğer daha inandırıcı olmak için belge sunabilirsiniz. ama özellikle devlette çalışıyorsanız bunlara fazla bakmıyorlar bile. özel sektör ise hesap dökümlerinin faydası oluyor. hesap defterine işletmemişseniz bile bankadan talep ederseniz onunla ilgili hesap hareketlerini verirler mutlaka, çok da zaman almaz.

bayram için vize isteyen çok olur, riske atmayın derim bir de, cumaya yetiştirmeye bakın.
  • marikaki  (09.07.14 09:24:09) 
dökümünü aldığınız hesaplarda ülkenin talep ettiği yaklaşık miktar varsa sorun olmaz (bu miktarın ne olduğunu internetten resmi kaynaklar ya da forumlardan bulabilirsiniz. bu miktar kalacağınız süreye göre de değişiyor. genellikle o ülkede günlük yeme-içme-yatma harcamaları için belirlenen ortalama bir miktarın kalınacak gün sayısıyla çarpımı ile hesaplanıyor). maaş hesabı olsa iyi olur; düzenli gelirin, dönmenizi garantileyen sabit işinizin artı bir göstergesi nihayetinde. bir dahakine onu eksik etmeyin.

özetle işle ilgili diğer belgeleriniz varsa, vadelilerin bakiyesi de sağlamsa sıkıntı olmaz bence.
  • manuel mandalina  (09.07.14 09:39:24) 
maaşının düzenli yattığını görmek istiyorlar. nereye yatıyorsa o şubeden hesap dökümü alıyorsun. hesap cüzdanı denen şey yok artık zaten. kaşeli imzalı a4 çıktı veriyorlar. evrak eksiğin yoksa 3 günde çıkar vizen ama bayram öncesi yoğunluk çok, randevunu şimdiden al en azından siteden.


  • ytse jam  (09.07.14 10:40:36) 
başka hiçbir varlık göstermiyorsanız 1 hafta için 5bin dolayları iyidir.
maaş, tapu vs gösteriyorsanız daha da düşebilir.
3 aylık bordro verecekseniz maaş hesabınızın dökümü olmaması çok büyük sorun olmaz. ancak ben olsam, tekrar bankaya gitmek istemediğinizi düşünerek, maaş hesabımın son 3 ay hareketlerinden bir çıktı alırdım kendim. bordrolarla birlikte bir anlam ifade etmiş olur.

hesap cüzdanına gerek yok.
önümüzdeki haftaya bırakmayın.
  • icemint  (09.07.14 10:49:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.