[]

bende muhendis akli yok deyip karsidan karsiya gecerken

gidecegi tarafi ve arabalarin hizini, yerini hatta modelini dusunup ona gore yuruyecegi rotayi hesaplayarak giden bir ayi var. Ama diyor ki hakkini veremem muhendisligin, iyi bir muhendis olmaz benden diyor. Bos zamanlarinda calculus cozuyor ama fizikten nefret ediyor lisedeki hocalar yuzunden. Kimyayi da seviyor abisi. Ne diceniz bu ayiya? Olsun mu olmasin mi?

Onemsiz not: bu ayi benimn


 
türkiye'de calculus la fizikle bişeyler yapan mühendisler üniversitede hocalar. onlar da 2500-3000 lira alıyorlar. doktor ol.


  • omer gibi  (09.07.14 02:48:35) 
@omer gibi turkiye'de degilim. Bulundugum yerde muhendislik hakkiyla yapiliyor. Tip fakultesinden cabuk sikilirim benden iyi doktor olmaz o kadar fedakar degilim ben.


  • babamasoliimbananickaldirsin  (09.07.14 02:52:08) 
bence o ayının canı sıkılmış. ilgi istiyor. birinin çıkıp sen yaparsın sen halledersin demesi lazım.
su dediğin şeyleri üniversiteye başlamadan ben yapsam insanları önümde diz çöktürür töbe dilettirirdim.

  • kutsalbok  (09.07.14 02:54:28) 
kendinden 3. tekil kişi olarak bahsetmemesini öneririm öncelikle. sonralıkla; mühendisliğin hakkını verememe diye bir şey yok, bünyede etik ikilemler oluşturacak bir meslek değil, yapabiliyorsan yapıyorsundur. bu ayının sorunu başka. ya korkuyor, ya üşeniyor, ya da kendine güveni sıfır. olmak istemiyorsa da olmasın, detaylı rota hesaplayan herkes mühendis olmak zorunda değil.

benim de coğrafyam iyiydi lisede, öss'de hepsini bildim en birinci coğrafyacı ben oldum ama okuduğum bölümün alakası yok coğrafya ile. o yüzden yapabildiklerine bağlı kalma, ne yapmak istiyorsun onun üzerinden düşün.
  • baba jo  (09.07.14 02:54:51) 
@baba jo hocam yok oyle bi ayi degilim ilk yapisim bu can sikintisindan.
Hocam 3u birden. Korkuyorum cunku defalarca bolum degistirdim, artik secip bagli kalmam lazim. Useniyorum cunku cok agir geliyor egitimi ve hakkini vermeden yapmazsam hic yapmiyim daha iyi diye bakiyorum. Hakkini verme de etikliginden falan degil benle ilgili bir sey. Kendime guvenmeme aslinda guvenme, bundan da kisa sure sonra sikilacagima guveniyorum.Muhendis olmamak kotu bir muhendis olmaktan daha iyi geliyor.

  • babamasoliimbananickaldirsin  (09.07.14 03:01:33) 
siktiret o zaman olma mühendis, çok mu matah bişey sanki. he ama diyorsan ki ne seçersem seçeyim böyle çekincelerim olacak, o zaman seç ya da daha az çekince oluşturacak bir şey oku.


  • baba jo  (09.07.14 03:25:14) 
Sevdiğin şeyi yap kardeş, seversen, gerçekten seversen hakkını vermemek diye bir şey yok. Hakkını da verirsin, iyi bir muhendis de olursun. Sıkılma mevzuu da tamamen seninle alakali. Ayran gönüllü biriysen bi gün o bölümü seversin bi gün başka bir bölümü. Ama bu böyle devam etmez. Karar vermek en iyisi. Bir de ne okursan oku belli bir süre sonra sıkılıyorsun o anlarda yapman gereken biraz kafa dinlemek, kafanı boşaltmak sonra tekrar işinin başına koyulmak.

Ve fiziği sev kuzum ya, calculus seviyorsan fiziği de seversin aslında. Çok benziyorlar bence. İç içeler. Boşver kimyayı, fiziği sev. :)
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (09.07.14 03:28:41) 
Ya iste bir suru sektor var calisabilecekleri, kariyerinin basinda onlar kadar iyi kazanan meslek pek yok. Sonra kendi isini kurma olayi vs olabilir. Istersen master yapip finans vs onlara fa kayabilirsin. Ucu cok acik geliyor.


  • babamasoliimbananickaldirsin  (09.07.14 03:30:13) 
@Kendi kendine yasayan yavrucak haklisin hocam iste ben o kadar sevdigimi zannetmiyorum.

Herkes oyle diyor valla bakalim calculuslu fizigi daha almadim eylulde alacagim oturur belki bir seyler lisede ezberletiyorlardi.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (09.07.14 03:32:19) 
Öncelikli olarak salt meslek kaygısıyla meslek seçmek bana pek sağlıklı gelmiyor. Sadece o avantajlı geliyorsa tekrar düşün derim.

Kimileri için okuyacağı bölüm bir tutkudur, kimileri sadece hoşlanır kimilerinin ise o alana yetenegi vardır ilgisi olmasa bile yaptıkça sever. Kimse hiç beceremediği bir şeyi sevmez sonuçta. Bazıları becermek için emek harcamaz çok kolayca yapar kimileri ise ciddi efor sarfeder ama yapar. Bunların kesin çizgileri yok. Bazen kendimizi tanıyamıyoruz ve net cevaplar veremiyoruz çünkü. Kendini tam olarak nerede görüyorsun onu bir düşün. Bu arada mesleğine tutkuyla bağlı insanlar ile çok kolayca yapabilen insanlar çok çok azdırlar. Onlardan olmaman seni kötü biri yapmıyor sadece sıradan biri yapıyor. Ben de şahsen çok sıradan biriyim.

Hoşlanıyorsan ve az buçuk istikrar varsa yapabileceğine inanıyorum ben. Çok klişe bir laf olacak kimse bir tesla bir einstein değil burada. İllaki emek harcayacağız öğrenmek için. İllaki bıkıp usanacağız, illaki pes dediğimiz zamanlar gelecek (bazen duygusal manada bazen mental olarak) o anlarda durup, düşünüp kendini tekrar toparlayabilirsen ve o alana karşı az buçuk da olsa becerin varsa yapabileceğini düşünüyorum. Ama bunları yaparken duygusal olarak yıpranmamak için insan yaptığı işten hoşlanmalı. Çok sevmese bile sevmeli.

Bence kendini tanımaya çalış biraz. Niçin istediğini tekrar gözden geçir. Sadece iş hayatındaki kolaylıkları ve maddi getirisi mi yoksa aynı zamanda hoşlandığın bir alan olması mı?
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (09.07.14 04:11:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.