[]

FRP nasıl bi şey?

Azcık bilgi verin aydınlatın şu arkadaşınızı. Çok merak ediyorum ama hiç oynamadım. Online olarak oynanamaz mı falan, nasıl oluyor bu işler?




 
Bilgisayar oyunu olanlari var bunun? Dragon age ya da Neverwinter Nights tavsiye ederim. Yalniz bayagi okuman lazim her seyi cok yabanciysan konuya. Statlari, abilityleri, spelleri filan her seyi oku.


  • fortisvita  (08.07.14 22:12:59) 
yok masaüstü frp merak ediyorum. normalde online oyun oynuyorum zaten de, ne bileyim. Kural kitaplarını diyosun herhalde, bu işin başı onları okumak mı önce? peki şöyle küçük bi grupla kendimiz denemeye kalksak, ne yapmamız gerekir?


  • cilgin korsan ces  (08.07.14 22:19:39) 
neverwinter tamamen D&D kurallariyla yapilmis bir oyun. Atiyorum 2d6+8 gibi seyler goruyorsun oyunda (2* altilik zar+8). Masaustu oynamak icin kamyon yukuyle kitap var ama her seyden once ne yaptigini bilen saglam bir DM lazim. DM dedigimiz (Dungeon Master) tum oyunu yoneten, oyunculari yonlendiren, moda sokan adam. Conventionlarda filan takil, universitedeysen frp klubu var mi onu arastir (bizim vardi, oynuyorduk arada). En olmadi Besiktas'ta oynatan yerler vardi, hala var mi bilmiyorum hic gitmedim de zaten.


  • fortisvita  (08.07.14 22:31:23 ~ 22:31:52) 
frp nedir? frpnet.net

wikipedia'da seni yönlendirecek ing kaynaklar var..

işine yarayacak tr forumlar:
frpnet.net
www.thewhitetree.org

kurallar kitabı canlandırmak istediğin karakterleri ( ırk, köken, kabiliyet vs. ) tanıman ve doğru ilerlemen için önemli. bu kitapları türkçe olarak bulabileceğini sanmıyorum. d&r gibi sitelerde falanda yoktur zaten. pdf e-book olarak bulursun büyük ihtimalle...

edit: al mesela d6holocron.com bu siteden Star Wars frp kitaplarına ücretsiz .pdf olarak ulaşabilirsin...
  • synche  (08.07.14 22:31:51 ~ 22:38:58) 
planescape torment'ten basla


  • varg  (08.07.14 22:41:24) 
@fortisvita
neverwinter oynamıştım bi dönem, gerçi hala duruyor char da kaynadı gitti bıraktım. dediklerini bi araştırayım, kitapları da arıyorum şu an :) teşekkür ederim.

@Synche
tam bu siteyi inceliyordum ben de. teşekkür ederim.

bi de merak ettiğim bi şey daha var, vardır diye düşündüm de bulamadım. bunu böyle forumlarda falan oynayıp biraz öğrenebileceğimiz yer var mıdır?
  • cilgin korsan ces  (08.07.14 23:00:34) 
Bilgisayarda RPG oynarken, zarları bilgisayar atar, dünyayı ise daha önceden tasarımcılar oluşturur.

Masaüstünde ise hikayeyi ve NPCleri DM (Dungeon Master) oluşturur ve canlandırır. Tabi bilgisayarda olmadığı içinde sınırsız seçeneğin vardır.

Örneğin, deniz aşırı bir yolculuk yapması gerekiyor grubunun. Eğer DM daha serbest oynamanıza izin veriyorsa,ister büyücülerle konuşur teleport olursun, istersen gemi kaçırırsın, istersen kaptanı kafalarsın bedavaya götürtürsün.

Kısaca sınırlamaların ortadan kalkar ve mükemmel RPGye ulaşmış olursun :)
  • Vicy89  (09.07.14 00:16:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.