[]

brezilyalılar

hiç bunları gözlemleyeniniz oldu mu?

benim 2 tane brezilyalı arkadaşım var. birinin sevgilisi zaten türk ve kız da tamamen türk-türkiye aşığı olmuş. diğerinin türkiyeyle ve türklerle hiçbir alakası yok ama ne bileyim, kafa yapısı, tavırları, alışkanlıkları ve hatta tripleri bile tam türk gibi. hatta bizim erkeklerin "türk kızı" diye genellediği tüm kriterlere uyar. ben de bir türk kızı olarak o kızın attığı gibi trip görmedim mesela.

bunun dışında, ülke olarak bakınca da türkiyeye benzemiyorlar mı? mesela bir futbol aşkına şehirlerin kaldıramayacağı tesisler yapmak ve bir daha hiç kullanılmayacak bu tesisler için dünya para harcamak, insanların canlarının değersizliği, ihmalkarlık (belki de bunların hepsini orda meydana gelen ve türkiyedekilere çok benzeyen kazalara istinaden yazıyorum, bilemedim). dünyanın öbür ucunda olsa da insanlarını yapı olarak, ülkeyi de bu saydığım şekliyle bize çok benzetiyorum. başka hiçbir ülkede olmayan şeyler hep onlarda ve bizde oluyor gibi.

not: sambayı ve her türlü festivali tenzih ediyorum.

 
yeni jenerasyonu karşılaştırırsak, tipik bir türkten çok, çok daha liberaller.


  • Lorik Cana  (08.07.14 20:23:17) 
brezilyalı ve yunanlar ekürimiz. aynı şeye üzülür, hemen hemen aynı şeylere gülerler. davranışları da öyle.

plase ise ispanyol, arjantinli ve italyanlar. bunlar da eküriler kadar olmasa da benzer yapıdalar.
  • naelektrisan  (08.07.14 20:27:22) 
brezilyalilar turkmus

yotube da bir video vardi baskoymusum turkiyemin yoluna gibi brezilya versiyonu. alttaki yorumlari yaran cinstendi. o kadar benziyoruz ki 200 ulkeden brezilyayi uayrlamisiz kendimize. birileri link verse de izlesek
  • exlibris  (08.07.14 20:36:24) 
ben bir kız tanıdım brezilyalı, o da 20 yaşında, sürekli gezen tozan yeni yerler görmeye çalışan, sevgilisiyle birlikte yaşayan, altın sarısı saçları olan, minyon tipli bir kızdı. Sevgilisi olmasına rağmen her zaman sevgilisiyle takılmaz bizle de zaman geçirirdi, hiç kavga ettiklerini de duymadım o kadar zaman geçirmeme rağmen. bizim dışımızda başka arkadaş grupları da vardı kendisinin.

yani bi türk kızından olabildiğince farklıydı.
  • noluyo yaa  (08.07.14 21:08:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.