[]

Komşuların Sürekli Havlayan Köpekleri

Merhaba,

Birisi karşı apartmanda balkonda, diğeri de yanda bahçede olmak üzere iki köpekle başım belada. Balkondakini gece evde havlayınca balkona koyuyorlar kendileri rahatsız olmamak için, bahçedeki de sürekli bağlı, gezdiren yok, seven yok, besleyen var mı ondan bile emin olamadım. Gece gündüz havlıyorlar. Gündüzleri kütüphaneye gelmeye başladım. Velakin odamdan evimden soğumak istemiyorum. Ve inanılmaz sinir yapıyorum çünkü sahiplerinin umrunda değil. Bu mahallede bir kez park sorunu çözeyim dedim bıçağı yiyordum az kalsın, bu yüzden komşuyla konuşmak çözüm değil. Yasal olarak da elimiz kolumuz bağlı galiba. Adamın kendi mülkü, kendi malı, desibel aleti yerleştirseler komik üst sınırlar istiyorlarmış. Velhasıl gündüzü halletsem de (buna halletmek denirse) altı yaşından beri düzenli 12-7 uyuyan ben geceleri uyuyamaz oldum. Taşınma imkanım kısa vadede yok. Bütün çözümlerin yolunu kapadım ama olur ya birisi bir şey yapmıştır olmuştur, ne diyorsunuz, var mı bir öneri?


 
hayvan hakları federasyonuna bahçedeki köpek hakkında kimse bakmıyor, gezdirmiyorlar yazık filan diyerek şikayette bulunabilirsiniz.

balkondaki köpeğe bir şey yapacağınızı sanmıyorum. benim de köpek var evde. sokak köpekleri havlayınca otomatik olarak korumaya geçerek havlamaya başlıyor it. ufak bir şey de değil sesi gür çıkıyor maşallah. neyse soru bu değildi.
  • teknikekip  (08.07.14 19:09:38) 
Yasal olarak bir şey yapılamaz diye bir şey yok. Şikayet durumunda bildiğim kadarıyla hayvanı alıp barınağa götürüyorlar hiç sahiplerinin gözünün yaşına bakmadan. Polise arayıp olayı çözebilirsiniz. Onlar belediyeyi devreye sokarlar, 1 hafta içinde çözülür mesele.


  • tendra van case  (08.07.14 19:14:20) 
@tendra van case

yavaş götürsünler! yok öyle bir şey. benim köpeğim belediyeye kayıtlı bir it. gelsin alsınlar bakalım.

www.haytap.org
  • teknikekip  (08.07.14 19:17:21) 
@tendra Polisi bi' deneyeyim bakalım umut varsa madem. Teşekkürler.
@teknikekip barkstopper gibi şeylerle köpeği eğitseniz maşallah diyeceğinize. İnanın çevredekiler için psikolojik işkence gibi.

  • take this sinking boat  (08.07.14 19:19:16) 
@teknikeki,

Alındığına ben bizzat şahit oldum. Tabi defalarca uyarı ve şikayetten sonra köpek sahiplerinin durumu çözmemesinden sonra gerçekleşti bu durum.
  • tendra van case  (08.07.14 19:19:55) 
@take this sinking boat

abi bark stopper her hayvanda işe yaramıyor ne yazık ki. keşke yarasa. başkalarını rahatsız etmeyi kimse ister zaten.
  • teknikekip  (08.07.14 19:21:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.