[]

salt okunurluk problemi

öncelikle (bkz: #16383169)

salt okunurluk kalkmıyor. kimse bana attrib'ten bahsetmesin işe yaramıyor. bu derdi çözen beri gelsin kafayı sıyırmak üzereyim.


 
Oncelikle diye verdigin linkte sorunla ilgili bilgi yok. Buraya da yazmamissin.

Istersen kullandigin isletim sistemini soyle. Hangi dosya/klasorde ne islemi yapmaya calistigini, hangi kullanici hesabi ile yaptigini anlat.
  • wpi  (24.06.09 13:36:21) 
Windows Xp Pro Sp2-3 (ikisinde de var aynı problem)
Administrator hesabı kullanıyorum
Problem sadece klasörlerde var. Klasör öznitelikleri değişmiyor. Sürekli olarak salt okunur işaretli. Dosyalar için öyle bir sıkıntı yok. Güvenli kip de işe yaramıyor. Windows 7'yi bile denedim onda da aynı sıkıntı. Dos da işe yaramıyor.
  • vito andolini  (24.06.09 13:42:01) 
Salt okunuru kaldırıp ne yapmak istediğini yazarsan yardımcı olabiliriz sanırım...


  • selimse  (24.06.09 14:00:52) 
php server kuruyorum, kurulan scriptler yükleme yapacakları esnada klasörler salt okunursa dosyaları kopyalamıyor. bu yüzden dert oluyor. yoksa cehennemin dibine kadar, salt okunur kalsın...


  • vito andolini  (24.06.09 14:03:26) 
şimdi php ile dosya yazarken administrator hesabı kullanılmıyor sanırım , apache'nin kendi kullandığı kullanıcı ile o klasörleri yaratıyor ve bu yüzden de sanırım yetki sıkıntısı çıkartıyor.
servislerden apache servisini çalıştıran user'ı administrator olarak ayarlamak ve mevcut klasörün yetkisini "everyone" için tam kontrol verirsen belki işin görülebilir.

  • alwaysdrunk  (24.06.09 15:36:04) 
support.microsoft.com

"klasörlerin salt okunur olması" diye bir şey olmadığı yazıyor çeşitli yerlerde, sadece içindeki dosyalar değiştiriliyormuş check box'larla.

bu arada localhost'a mı kuruyorsunuz php server'ı, anlamadım tam olarak. internetteki dosyaların permission'ları olur bildiğim kadarıyla, read-only vs. yerine. 600, 644, 666 gibi.
  • moroff  (24.06.09 15:39:22) 
@alwaysdrunk
easyphp kurdum, kurumla gelen apache, hizmetler bölümüne eklemiyor. dolayısıyla yetki ataması yapamıyorum.

@moroff
localhosta kuruyorum php'yi. verdiğiniz linki de okudum. google da araştırınca tr-ing. farketmez hemen hemen herkes aynı linke bakmış ama hiç işe yaramadı. doğru düzgün çözüm önerebileni de görmedim açıkçası.

@all
çoğu yerde de formatın çare olmadığı yazmakta. olayın mantığı nedir hala anlayabilmiş değilim.
  • vito andolini  (24.06.09 19:48:31) 
Wamp kurun.


  • pichoscosama  (24.06.09 21:30:40) 
arkadaşlar sanal pc'de windows kurdum onda bile klasörler salt okunur :S


  • vito andolini  (24.06.09 21:40:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.