[]

Yurtdisinda master yapanlar

Arkadaslar avusturya veya almanyada okuyaniniz var mi? Nasil basvuru yaptiniz? universiteye girerken ingilizce sinavlarina girdiniz mi? (toefl, ielts)




 
hangi bölüm? hangi üniversite? belli bir kural yok ki.


  • ben de  (08.07.14 18:29:30) 
Her üniversitenin kosul listesi oluyor, eger bölüm ingilizce ise neredeyse her üniversite toefl ister (istemeyenler ise bachelor egitimini ingilizce tamamlamis olanlari tercih ediyor). Üniversiteye kabul sirasinda Toefl cok önemli bir kriter oluyor. Almanca bölümler icin de en az C1 seviyesinde almanca isterler. Bunlarin disinda master bölümleri icin not ortalamasi, Bachelor bölümler icin üniversite sinavi puani ve türkiyede kazanilmis olan okul önemli. Ek olarak da iyi bi motivasyon mektubu, ve referans mektubu olursa sansin artar(Referans mektubu akademik veya profesyonel bir yöneticiden olabilir. Akademik ünvanli kisiden alinan mektup Prof. Dr. ünvanli biri ise cok büyük avantaj. Profesyonel yöneticiden alinan mektup alman sirketinde calisan bi yöneticiden alindiysa büyük avantaj.) Bu mektuplar cok kritik degil sadece degerlendirmede sansi arttiracak faktörler.
www.daad.de burada cok kaliteli bilgi bulabilirisin. Istanbul subesi icin www.daad.de ankara subesi icin ic.daad.de

  • emrahday  (08.07.14 18:41:52 ~ 18:45:01) 
bölümün tam adi informatik mi? okulun sayfasinda informatik yüksegiyle alakali bir sey göremedim, sadece lisans yaziyor.

bir de almanca biliyor musun?
  • ben de  (08.07.14 18:45:24 ~ 18:46:07) 
Viyana üniversitesi direk basvuru aliyor. Belgeleri zaten internet sitesinde var. Ben TR'de ielts alip basvurmustum. Ama almanca olmadan sadece ön kabul alabilirsin. Sonra üni'deki almanca kursuna gitmen gerekir bilmiyorsan.


  • kimse  (08.07.14 22:55:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.