[]

Mavi Krema??

Mavi krema yaptınız mı hiç?
Rengi elde etmek için mor lahananın kullanıldığını öğrendim internetten ama nasıl mavi hale geldiğini öğrenemedim, deneyenler oldu mu aranızda?

Yeşil için daha önce ıspanaklı kekten tecrübem olduğu için yine ıspanak düşünüyorum ama olur herhalde neyse mavi renk konusunda yardımınızı bekliyorum..

Teşekkürler..

 
özellikle organik mi istiyorsun? bir damla mavi gıda boyası yeterli. ama organik olsun dersen şalgam yada mürekkep balığından elde edebilirsin mavi rengi


  • GibsonRulesv2  (08.07.14 16:21:46) 
Evet organik olması önemli, şalgamı nasıl maviye döndüreceğim işte merak ettiğim bu, çıkan mor lahana suyuna da bir şey yapmalılar mavi olsun diye orada tıkandım, bulamıyorum da..


  • mutekebbir  (08.07.14 16:23:58) 
"Mavi renk için mor lahanayı doğrayıp az suyla haşlıyoruz, mor renkli su elde ediyoruz. Ikiye bölüp yarısına biraz karbonat ekliyoruz, mürekkep mavisini görüyoruz, diğer yarısına limon damlatıyoruz, pembe-mor (Fuşya)rengi oluyor." diye bişey buldum şimdi ama ben anlamam hiç yapmadım netten buldum yani.


  • pamuk helvalar cebe  (08.07.14 16:31:27) 
Lahana suyu ph a göre renk değiştirir. Şu linkteki tabloya göre renklerini ayarlayabilirsin. 7den küçüklere limon suyu, büyüklere karbonat olur. Asidik bazik kısaca, malzemelerden uygun bir şey secersin.
chemistry.about.com

  • Lim5  (08.07.14 17:05:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.