[]

ielts mi toefl mı?

merhaba,

ielts toefl hakkında sormak istediklerim var

1) yurtdışında master için hangisi daha iyi olur sizce?
2) amerikan ingilizcesi konuştuğum varsayılırsa bu iki sınavdan birini tercihimi etkilemeli mi?
3) ielts akademik ve genel iki farklı sınav, acaba master için hangisi daha uygun olur?
4) siz hangisini önerirsiniz yurtdışında 1 sene yaşayıp yalnızca ingilizce konuşmuş bir insana?

teşekkürler arkadaşlar.

 
1- aynı
2-hayır
3-akademik almanı şart koşar zaten master programları.
4-ielts.
  • sen git ben geliyorum  (08.07.14 11:59:32) 
ielts daha avantajlı diye duymuştum.
ikisine de girmeyi düşün istersen.

  • sonsuz sevgilerimle  (08.07.14 13:35:06) 
Bazı okullar güvenlik endişeleri nedeniyle belirli sınavları tercih edebiliyor, özellikle toefl, özellikle IELTS gibi. Onu araştırabilirsini, ama %99 problem olmaz herhangi biri.

IELTS'ı master için kullanacaksanız zaten akademik almalısınız. Genel olan vatandaşlık vs gibi durumlarda kullanılıyor.

IELTS'in speaking testi bir insan karşısında yapılıyor, TOEFL'da bilgisayara konusup sesinizi kaydediyorsunuz. Bazı kişilere bu kendi kendine konuşma hali garip gelebiliyor. TOEFL'ın speaking bölümü biraz daha formul mantığında, bir fikir seçip onu savunup, örnek verip toparlamanız gerekiyor, zaten 45 sn falan konusuyorsunuz ama IELTS'teki insan faktörü de önemli.
  • sopiro  (08.07.14 14:33:53) 
1) pek fark etmez ama özellikle gidilmesi planlanan ve bu iki sınavdan birini kabul etmeyen bir üniv varsa (pek yok aslında neredeyse hepsi her ikisini de kabul ediyor) önceden hangisini kabul edip etmediğini bilmek sonsuz fayda sağlar.
2)tçık. ielts ingilizceyi ne düzeyde konuştuğunu ölçer. hangi tarzda konuştuğunla ilgilenmez.
3)akademik. diğer ielts sınavı avustralya ya da ingiltereye göçmen olarak kabulunde işe yarar. ünivler sadece akademiği kabul eder (mantıklı olanı da bu zaten).
4)bu sonucu ne amaçla kullanacağına bağlı. bir ünivde yüksek /doktora kariyer yapmak istiyorsan ielts akademik, avustralya ya da ingiltereye gçömen olarak başvuracağım diyorsan ielts general (standart ielts sınavı bu sonundaki general eki korkutmasın. şu iki yıl içinde türkiyede yüksek filan yaparım belki diyorsan da toefl (yök ielts den hazzetmiyor. bir de türkiyede ielts sınavına gireceksen git adam gibi british councilden gir. idp diye avustralyalı bir şirket var onlardan uzak dur). işi için kullanırım diyorsan pek farketmez. özel sektör her ikisini de kabul eder.
  • tururo  (08.07.14 14:48:10 ~ 14:51:52) 
Tesekkurler arkadaslar. Ielts beni bekler o zaman:)


  • dunden kalmis yemek  (08.07.14 19:52:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.