[]

Fotoğraf Makinesi Almaca

Evet, fotoğrafçılıktan hiiç anlamam ama artık olaya gireyim diyorum. Bu uğurda iki tane seçenekle karşınızdayım:

Samsung NX300 ve üç lensi: fotografium.com

Fuji XT1 ve bir lensi: tahiryildiz.com

İki fotoğrafçı arkadaşımla görüştüm. Birisi XT1, birisi Samsung'u öneriyor. XT1'i öneren hayvani bi profesyonelliğin yoksa (ki yok) XT1 diyor. Diğeriyse "Fuji seni aşar, hakkını veremezsin. Otu boku uğraştırır, lensleriyle birlikte Samsung'u al, mutlu ol" deyyor.

Şimdi tüm bu bilgilerin ve 3000 lira bütçenin ışığında ne önerirsiniz?

*Makro mu çekicem, 500mm lense mi ihtiyacım var, nedir ne değildir, bilmiyorum.

 
-fotoğrafçılığa yeni başlayan biri için bütçen çok yüksek
-Makine önemlidir ama lens daha da önemlidir.
-O bütçe ile full frame makine alabilirsin ama kullanmak önemli.
-Aynasız istiyorsan sony a6000 öneririm ya da para bok diyorsan sony a7s (full frame)
-Makineyi aldıktan sonra karar ver. Önce alış, iso'yu ışığı enstanteneyi diyaframı öğren teknikleri bil sonra ne çekmek hoşuna gidiyorsa ona göre lens al.
-Fuji'nin xT-1 i denemedim kağıt üzerinden sony a6000 den geride kalıyor ama fuji lensleri daha keskin diye bir söylenti var.

ama ne var. 50mm hayat kurtarır herkes portre çeker. Kesinlikle f/p en iyi lenstir.
Kit lenste başlangıç için yeterli olur.

Bu denli bir bütçe bana yanlış geliyor. Ne kadar zengin olursan ol gereksiz bir harcama.
  • croswell  (08.07.14 12:13:56 ~ 12:14:49) 
yaklasik 5 sene dslr kullandiktan sonra aynasiza gectim. fujifilm x-e1 aldim. yaninda 14mm f2.8 ve 35mm f1.4 ile birlikte. istanbul fujifilm'in outlet magazasindan 3 yil garantili sifir cihazlara toplamda indirimle 3650 lira verdim. fiyat performans oldukca iyi. aynasizda suana kadar samsung oneren gormedim. aynasiz teknolojisi fujifilm, olympus ve sony etrafinda donuyor. bu 3 markanin da urunleri cok kaliteli. yalniz olympus'un crop factoru 2x ona dikkat etmek gerekiyor.

ha ben teferruatli makina istemiyorum dersen canon eos m al. 18-55mm ve 22mm lensle türkiye garantili 1100 liraya falan alabilirsin hayyamda. 22mm f2.0 da oldukca guzeldir, 2 gun kullanma firsatim oldu.
  • a340  (08.07.14 13:40:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.