[]

keskinoğlu organik yumurta?

harbiden organik midir?
tanesi 1 liraya geliyor çünkü.



 
Biz alıyoruz ondan. En sevdiğimiz yumurta ailecek. Bir diğeri de Flotty'nin siyah kutulu, üstünde sport yazan yumurtaları. Başarılı tadı ama ne derece organik, hiç bilemeyeceğiz.


  • aychovsky  (08.07.14 10:24:14) 
@want2die
ben anlayamam abi. yani yumurta işte. ben tadında değilim pek yani organikliğindeyim.

  • enkolaykullaniciadi  (08.07.14 10:29:10) 
fabrikasyon yumurtalarının hiçbiri doğal şartlar altında üretilmiyor bence. o tavuklar avuç içi kadar yerde patlayana kadar şişirilip, yumurtlamaları sağlanıyor. o yüzden hiçbirini almıyorum. köy yumurtası sattığını bildiğim bir iki küçük dükkan var evimin orada, yumurtaları oradan alıyorum.


  • dessy  (08.07.14 10:38:14) 
daha böyle yumurta yumurta kokuyorsa organik oluyor. seri üretim olanlarda ağzın bile kokmuyor yedikten sonra. ama sonuçta market yumurtası. çok bir şey bekleme derim.


  • sir gawain  (08.07.14 10:39:54 ~ 10:40:28) 
markayı bilmem de
genel olarak
tavuklara, koku ve renk verici özel katkı yedirildiğini duymuştum.
kapitalist dünya :)
  • titiraprap  (08.07.14 10:45:13 ~ 10:47:23) 
organik yumurtanın kutusunun üzerinde Türkiye haritası olur. varsa organik.ama tavuklar antibiyotikle beslendikten sonra neyin organiği ?
hiç biri organik değil.

  • yaramazkediyim  (08.07.14 10:45:53) 
ben yanlışlıkla aldım bundan sepete atıp. önümdeydi aa diyip koydum öyle. oha demek tanesine 1 lira verdim ha? oruçtan iyice kafa uçtu.

o kadar yedim normal bim yumurtasından hiç bi fark yoktu ya.
  • shiranai  (08.07.14 11:12:04) 
organik var organik var...

şu an penceremin altına kadar gelip eşelenen tavuk en bi organiktir. sabahtan akşama kadar dışarıda böcek eşeliyorlar, akşamdan akşama yatmaya evlerine gidiyorlar..

ama büyük firmaların organik yumurta diyebilmesi için gerekli olan avrupa standardı tavukların kapalı ortamdayken çıkıp hava alabilecekleri bir alana kapılarının olmasından ibaret. yani o ortamda hayvanlar rahat değiller, üst üste tıkış pıkış.. eğer organik sertifika logosu varsa bu logonun tavuk yumurtacılığı standardını öğrenmelisiniz. yani minicik bir avluya çıkıyorlar diye serbest gezen organik tavuk mu oldular hemen? yoksa kafaları antibiyotik dayamaktan başka birşeye basmayan veterinerlerin elinde ayakları azıcık toprağa değdi de geri kalan herşey aynı mı kaldı?
  • warrior princess  (08.07.14 11:13:36) 
zaten organik olup olmaması da pek bir şey ifade etmiyor, zira fabrikada bir üretim sürecinden geçip de organik ya da organik olduğu iddia edilen besinlerin organik olmayanlardan daha sağlıklı olduğuna dair bilimsel bir bulgu bulunmuyor bildiğim kadarıyla. "e ama nasıl": pazarlama.


  • inscrutable  (08.07.14 11:15:23 ~ 11:16:10) 
Türkiye'de, yumurtanın kenarına bir parça tavuk boku sürünce yumurtanın organik olduğu intibası uyandırılıyor ama öyle değil tabii. En basit örneğini vermek gerekirse; tavuğun yediği yemin yüzde yüz doğal olması gerekirken bizde belli bir orana kadar işlenmiş, genetiği değiştirilmiş katkı maddesinin kullanılmasına izin veriliyor. Organiklik bir durum yok yani.


  • angelus  (08.07.14 11:16:36) 
bu arada @titiraprap yumurtanın rengiyle oynamak için birşeyler yediriyorlar demiş,

@zikardo'da mermer tozu yediriyorlar demiş

1- yumurtanın rengini değiştirmek zaten yedikleri ile ilgili, organik sebest gezen tavuklar kadife çiceği yerlerse (ki faydalı) daha turuncu olur sarıları..

2- mermer tozu ise tavuklar için şart! hele hele fabrika ortamında steril bir ortamdalarsa mermer tozu benzeri (granit vs. de olabilir) taşçıkları almazlarsa o tavuklar yemeklerini sindiremezler. doğal ortamda toprağı eşeledikleri için kümesinizde mermer tozu granit tozu falan bulundurmak zorunda değilsiniz tabii. Ama bu zararlı sağlıksız bir şey değil bir gereklilik..
  • warrior princess  (08.07.14 11:18:38) 
@inscrutable, o araştırmaları hangi firmaların finanse etiği üniversiteler yapıyor bi de ona bakmak lazım. bu yiyecek konularında ortada monsanto gibi canavar bir firma varken üniversitelerin (yurtdışında) bağışlarla ayakta durduğu bir sistemde bağımsız olduğunu düşünmek ve bu denli paranın döndüğü bir konuda bağışçıyı değilde halkın sağlığını koruyacaklarını düşünmek saflıktan öteye birşey değil.

son 20 senede bile nesildeki farklılık gözle görülür şekilde ortadayken organik pazarlama harikası demek safdilliktir.

evet tavuğun yumurtasında bir parça bok görse çamaşır suyuna yatıran, lafa geldimi sözde doğal organik beslenen ama yumurtanın tavuğun götünden çıktığı bilgisinin bile kendisinden çalındığı gerçeğinden habersiz olanları çok güzel yolan bir organik pazarı var doğru. ama bu organik gıda tüketiminin daha iyi olduğu gerçeğini değiştirmez.
  • warrior princess  (08.07.14 11:23:53) 
@warrior princess, tam olarak nasıl benle ayrı düştüğünü anlayamadım bu konuda? aynı şeyleri söylüyoruz. kimse müşterinin sağlığını gözetmiyor evet, ama bak, bu duyuru dahi direk sağlık düşüncesiyle sorulmuş bir soruyu içeriyor. ve bu tek tük değil, toplumda organiğin daha sağlıklı olduğuna dair bir kanı var. yani evet, bir pazarlama harikası var ki insanlara böyle düşündürülüyor.
"daha iyi olduğu gerçeği"ni neyle temellendiriyorsun, zira sen dedin diye daha iyi olmuyor. o konuda daha sağlıklı bir dönüşü ancak bu şekilde sağlayabilirim sana.

ek: bu arada benim burada organik olarak referans verdiğim şey direk çiftçinin kendi üretip pazarda sattığı ürün değil de büyük firmaların organik olarak sunup sattığı ürünler. buna ilk cevabımda da referans vermiştim.
  • inscrutable  (08.07.14 11:28:45 ~ 11:35:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.