[]

ispanya vizesi ile fransa

tek girişli ispanya vizesi aldım. süresi bi ay. hiç çıkış yapmadan ispanya'dan giriş yapıp fransa'ya geçiş yapabilir miyim?

Barcelona'da gezilecek yerler nereler? googledan araştırdım tabi ama özellikle şuraya git dediğiniz yerler varsa öğrensem iyi olur.

Ve son olarak bu benim ilk yurtdışı tatilim nelere dikkat etmek gerekir? Turla değil arkadaşlarla gidiyoruz bu arada.

 
yaparsın pampa. La Sagrada Familia ve Barselon Katedralini filan gör, Camp Nou girişindeki amın oğlu esteban yazısıyla da fotoğraf çektir :D


  • seabird  (08.07.14 10:26:45) 
anılarım canlandı bakşımdı...
giriş çıkış olayına bırsey dıyemıyecegım ama Bcn de delı gıbı gez hocam, metro kullan yada paten , bısıklet gotur ayrıca metroya kacak bınıslerı gayet rahat yapabılırsın bunu ıspanyol arakdaslardan ogrendım , orda sanada anlatıcaklardır ;). hostel de konalıyacaksanız , tailor hostel , my bed bcn ve graffiti hostel . ucuz ve kalıtelı , hele graffıtı dekı ortam gayet guzel makaranın dıbıne vurabılırsın oda arkadaslarınla.

ek olarak suraya buraya gıt dıyemıycem , hava alanına ındıgın zaman turıst ınformatıon dan harıta alderim, gezılcek yerler metro hatları vs hepsı yazıyor zaten .

market olarak condis ve dia kullanıyorduk ucuz ve taze ;) bu arada marketlerde poşet ucretlidir.

son tavsiyem tapasların hepsini tat derim , paleas ı okadar begenmedım ama adamlar tapası hakkı ıle yapıyor ozellıkle kalamarı harıka , birdee sıyah çay vs bulunmuyor , tiryaki isen sallama çayını yanında goturmelısın.

herhangı sorun olursa yaz.
  • redlabel  (08.07.14 10:30:32) 
1)
vizenin geçerli olduğu süre ve kalma hakkı süresi birbirinden farklı olabilir. süreler dahilinde ispanyadan fransaya sorunsuz geçersiniz.

2)
-

3)
-uçuşunuzu kaçırmayın, 2 saat önceden alanda olun. çıkış harcı işini de bir gün önceden halletmiş olun, tedbir iyidir.
-pasaportun ilk sayfa ve vizenizin birer fotokopisi bulunsun yanınızda. pasaporttan ayrı bir yerde. tarayıp telefona da atabilirsiniz aslında. ters bir durumda kolaylık sağlar.
-arkadaşlarla mutlaka sorunlar çıkacak. kimi şuraya gitmek istemeyecek, kimi şundan yemek istemeyecek, kimi sabah uykusundan feragat edemeyecek vs. dolayısı ile kimseye bağlı kalmayın. herkes uyuyor ve siz uyandınız mı, çıkın gezin. siz bir mekanda oturup yemek mi yemek istediniz, oturun ve yiyin. daha mı çok kalmak istediniz x meydanında. kalın.
-paranızı tek bir yerde tutmayın. bölüştürün. kalabalık yerlerde dolanırken sırt çantanızda değerli bir şey olmasın ya da öne takın çantayı.
-yedek şarj kablosu, şarj aleti götürün.
  • icemint  (08.07.14 12:00:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.