[]

toefl alan arkadaşlarım

sizlere bir sorum olacak. 11inde toefl denen bu sınava ilk kez girmeyi planlıyorum. 75 almam gerekiyor bu sınavdan ama kafam rahattı, alırım diyordum. dün ve bugün şu: www.testden.com siteden 2 tane deneme sınavı çözdüm. birinde 55 diğerinden 66 aldım. biraz götüm tutuştu açıkçası bu yüzden. başlangıcında writing ve speaking kısımları değerlendirilmeyecek deniyor ama yine de 60ın üstünde not alındığına göre belli bir not olarak dahil ediliyor. bu siteyle ilgili deneyimi olan var mı? ya da önereceğiniz başka yer? gerçeğe yakın deneme çözebileceğim bir site?

neyse konudan saptım biraz aslında sormak istediğim bu değildi ama hazır başlamışken tavsiyelerinizi de alayım dedim. Asıl soruma gelecek olursak. writing bölümünde şöyle bir soru geldi bana. "kuzey amerikalılar ulaşım aracı olarak kişisel arabaya çok bağımlı. katılıyor musunuz katılmıyor musunuz?" şimdi benim kuzey amerikalıların ulaşım alışkanlıkları hakkında en ufak bir fikrim olmadığı için hebele diye kaldım. daha sonra bu soruya ne yazıkki cevap veremem ama size istanbulluların sürüş alışkanlıklarını anlatabilirim diyerek başladım essaye. şimdi sorum size kuzey amerikalıların sürüş alışkanlıkları nasıldır? Şaka yapıyorum tabiki bu değil. gerçek sınavda benden makedonyalılar, mısırlılar, fransızlar gibi bilgim olmayan insanlar hakkında essay yazmam istenebilir mi? eğer istenirse bu sınavda yaptığım şeyi orada da uygulayabilir miyim?

not: şimdi yatıyorum cevaplara yarın bakıcam ama şimdiden teşekkürler yanıtlarınız için.

 
toefl ı bilmiyorum ama ben ieltse benzer bir risk alıp puanımı düşürdüm. soruda ne istiyorsa onu yazacaksın. aksi takdirde soruyu anlamadığını düşünüyor ve puan kırıyorlar. oraya yazdıklarının doğru olması önemli değil. önemli olan anlatmak istediğini iyi ifade edebilmen. ''katılmıyorum. kuzey amerikalıların hepsi uzaylı olduğu için aslında uzay mekiği kullanırlar.'' ana fikrinde yazsan bile senin ifade yeteneğine yazabilitene bakıyorlar. dediğim gibi ben ieltse hakimim ama toefl da da böyle olduğunu tahmin ediyorum.

edit ve büdüt: zaten sınavda sana o kadar abzürd bir soru soracaklarını sanmam. daha genel bir soru sorarlar.
  • biyik  (08.07.14 03:44:21 ~ 03:46:36) 
biyik hocam hakli, arastirirsaniz zaten puanlamanin neye gore verildigini gorursunuz.

notefull videolarini izlediniz mi? speaking ve writing icin ekstra tavsiye ediyorum.

sunun surasinda 3 gun kalmis ama ets nin sitesinde resmi online deneme var 40 dolar miydi neydi en son internetten yapiliyor puanini bitirir bitirmez soyluyor ama speaking ve writing i ne kadar iyi puanliyor sistem bilmiyorum. benimki gercek sinavdan biraz daha dusuk cikarmisti ama gercek sinav daha iyi gecmisti o yuzden adamlar yapmis diyorum. bosver ama simdi onu yapma bir kac hafta olsa yap derdim de, bosver hocam moralin bozulmasin dusuk cikarsa. notefull videolarini iyice izleyin ama!

ek bilgi: araba olmadan bir sik yapamazsin kuzey amerika'da new york falan haric. filmlerde hic mi izlemediniz drive thru diyorlar her fast foodcunun kahvecinin hatta bankalarin arabayla servis alabileceginiz bolumleri olur hani mikrofonla gonusuyon sonra arkaya gidiyon veriyorlar istedigini. amarigan filmlerinde hic san francisco new york falan haric hic otobuse binen adam gordun mu? atm den para cekmek icin bile arabasindan inmeyen bir toplumdan bahsediyoruz akil yurutun. bir de kuzey amerika cok cok buyuk, her sey buyuk, genis alana yayilmislar tabi arabasiz olmuyor oradan dusunebilirsiniz. ama cidden bilemeyeceginiz bir sey cikarsa biyik'in dedigi gecerli kesinlikle.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (08.07.14 04:24:10) 
Size kuzey amerikadan bahsediyorsa soruda onu cevaplayacalsiniz. Bu soruda size alışkanlıkları anlatın denmiyor ki, bir fikir yurutup örneklerle destekleyip yazınızı yazicaksiniz. Yani soyle; sizce neden bu kadar arabaya bağımlı bu adamlar? Aklınıza gelen herhangi bir şey olabilir. Bunun açıklamasını yapıp, katılıp katilmadiginizi belirtip, örnekler vererek tamamliycaksiniz yazınızı. Bir de eger soruda iki zıt fikir veriyor ve hangisini seçersiniz diyorsa mutlaka birini seçin. Ikisi de olur yeaea deyip iki fikri de savunmayın.


  • zet  (08.07.14 08:36:40) 
sorularda kesinlikle konu disina cikmayin.
ama asil puanladiklari verdiginiz cevaplarin iceriginden ziyade ifade edilis sekli.
kuzey amerikalilar yerine istanbullulari sormus gibi dusunup bir fikir yurutup 2-3 ornekle anlatman yeterli. orneklerin ve fikrinin dogru olmasina gerek yok. tutarli olmasi ve duzgun cumlelerle ifade edilmis olmasi onemli.
ayni sey speaking icin de gecerli.

bu saatten sonra deneme cozmenin pek faydasi olmayacaktir. onun yerine the scientist, umano gibi sitelerden bilimsel makaleleri okuyup, dinleyip beynini ingilizceye alistirman iyi olur.

ayrica notefullun videolarini izle. bir gecede sinav algin degisir.
  • goldentitan  (08.07.14 09:57:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.