[]

gitar vokal

En az 3 yildir gitar caliyorum. Ara donemleri de katarsak 4 diyelim.

Ancak bu gitar vokal olayi gercekten cok kasiyor. Hocam vardi benim. Herif sarkiyi yanimda cikarir kendi ogrenir hemencecik de vokali dayardi uzerine.

Bu nasil oluyor? Ben sarkiya uzun donemde alistiktan sonra yapabiliyorum bu vokal isini. Ancak bazilari eline alir almaz gitar vokal yapabiliyor. Yetenekten mi kaynaklaniyor. Yoksa ben zurna miyim? Vay anam...

 
İki senedir çalıyorum ben de, ilk başta mümkünatı yok söyleyemezdim. Şimdi çok garip bir ritmi olmadıkça ilk denememde yapabiliyorum. Sende de böyle bir sıkıntı mı var yoksa klasik 4/4'lük ritmi yaparken de sorun çıkıyor mu şarkı yeniyse?


  • i was made for you  (08.07.14 02:01:13) 
@ i was made hocam 4/4luk ritimde falan sikinti yok. Ancak boyle akustik gitarda arpejler olsun ya da elektro gitarda cesitli riffler iste o zaman kasabiliyor.

Mesela bir fade to black'e vokal yapabiliyorum ancak bi shape of my heart olmuyor. Aksiyor bi yerde illa.
  • umarsizca umarim  (08.07.14 02:05:16 ~ 02:05:55) 
abi olmuyor diye bişey yok. çalışma her şeydir. yeteneğe inanıyorum evet olabilir kimi insan şak diye yapar ama çalışarak yapamayacağın şey yok bence. moralini bozma böyle şeylere. belki zamanla karmaşık ritimlere de alışınca sen de ilk seferde çalar söylersin. çalışmaya devam et zor şarkıları dene bol pratik haydi kolay gelsin


  • yigitkaraca  (08.07.14 02:11:23) 
Bence olay otomatikleşme ile alakalı. Yani çalarken çalmayı düşünmemek lazım, onun için de lan şimdi hangi tele vuracaktım diye düşünmeyi bırakıncaya kadar çalışmak lazım. Mesela tamamen aynı ritme sahip ikisi de arpej olan şarkının birini öğrenip diğerine geçince sıkıntı çıkmaz sanıyorum. Yani şarkıdan çok ritme alışmak lazımmış gibime geliyor. Hocan da büyük olasılık karşısına çıkan rüm ritmlere alışmış zamanla o yüzden problem yaşamadan söylüyordu. :)


  • i was made for you  (08.07.14 02:12:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.