[]

Harici Harddisk

şu aralar teknolojik aletlerden çekmediğim kalmadı. bilgisayarımın fanı cortladı, virüs bulaştı şimdi de bu. neyse soruma geleyim.

geçen yıl kalas gibi 2tb'lık eski model toshiba harici almıştım. görseniz kaya gibi duruyordu ama aslı öyle değilmiş. biraz önce bilgisayarımda ki fazlalık dosyaları aktarırken aşağı yukarı yarım metreden düştü ve anında gitti. takıyorum bilgisayara içinde diski dönüyor ama tıkrt tıkırt ses geliyor. içinde hayati belgeler yoktu. film dizi arşivim, bir takım programların yükleme dosyaları (torch, bs olayer vs) filan vardı. o yüzden kendi başıma uğraşayım kurtarabilirsem kurtarayım belgeleri diyorum ama nasıl yapacağıma dair bir bilgim yok. nedir bu kendi başıma yapabileceğim bir şey mi bu iş? nasıl yapılır.

diğer sorumda bu şekilde kolayca cortlamayacak, kolay taşınabilen yüksek kapasiteli bir şey arıyorum. öneriniz var mı?

 
Eğer windows görmüyorsa evde kolayca veri kurtarılacak bir yöntem yok. Olayın ondan sonrası profesyonel çözüme giriyor. Hele ki fiziksel hasarlı bir diskten veri kurtarmaya çalışmaktansa herşeyi tekrar indirin daha kolay.

Yeni disk önerisi konusunda eğer darbeye dayanıklı arıyorsanız bunun en kesin yöntemi ssd. Yüksek kapasite istiyorsanız fiyatı çok fazla olacaktır, basit depolama ve yedekleme için önderilecek kadar ekonomik değil henüz.

Ufak boyut, yüksek kapasite ikilisi için de şunu: www.seagate.com önerebilirim. Harici güç kaynağı ihtiyacı yok, 2,5", 4TB kapasiteli. Fiyatı piyasanın biraz üzerinde olabilir ama yüksek kapasite, yüksek taşınabilirlik çözümüdür.

O kadar yüksek kapasite olmasa da olur derseniz marka olarak ben WD tercih ediyorum. Bugüne kadar bi yamuklarını görmedim. Standart bir ev kullanımı için çok farkları yok zaten. Tipi hoşunuza giden bir modelini alabilirsiniz.

Antishock özellikli modeller de var piyasada. Bunlar görece sarsıntıya dayanıklıdır yine de bu antishock buna bişey olmaz gibi bir durum yok. Ben alacak olsam antishock alıcam diye-özellikle de dizi film atmak için- kendimi yormazdım.
  • onexey  (08.07.14 00:49:51 ~ 00:51:02) 
harici hd'lerin de ömrü var sonuçta. yenisi de 8-9 yıl sonra cortlayacak. bence çare çevrimiçi depolama. mail.ru ömürlük 100 gb alan sağlıyor mesela.


  • baal  (08.07.14 09:47:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.