[]

Suriyeliler neden kamplardan çıkıyorlar

Kamplarda kalmaya devam etmeleri halinde Birleşmiş Milletlerden aylık 800 lira destek alıyorlar, düzgün yatacak yerleri var vs vs.


Peki neden o imkanları öteleyip sokaklarda dilencilik yapıp sokaklarda kalıyor bu insanlar?

 
suriye olayı dümen, konyanın tüm çingeneleri suriyeliyim ayağına istanbula akıyor.


  • anonymice  (07.07.14 23:24:52) 
olaya çok yüzeysel bakıyorum ve dilencilik ile aylık 800 tl'den çok daha fazlasını kazandıkları için olabilir diyorum.


  • deckard  (07.07.14 23:25:14) 
deckard'a katılmakla birlikte bu hükümet bakabileceğinden çok suriyeliyi içeri aldı ve kamplar yetersiz olduğundan bunlar ülkelerine geri dönmemek üzere her yere yayıldılar diye düşünüyorum


  • joy stick  (07.07.14 23:27:15) 
Kamplarda beslenme ve tuvaletle ilgili sorunlar varmış. Mütemadiyen zehirlenmeler yaşanıyormuş, salgın hastalık varmış falan filan. (gönüllü doktordan dinlediydim)


  • en lüzumlusundan feyizli bir abiniz  (07.07.14 23:28:56) 
2 saatte 150 tl bozukluğu tümlettiklerini gördükten sonra pek aramıyorum nedenleri niçinleri. (mekan ankara-emek-bahçelievler)


  • tolgan  (08.07.14 00:05:36) 
ya ben hiç para veren görmedim onlara, ciddi misiniz?
olm benim tipim de müsait düşünsem mi ne

  • niye ama  (08.07.14 00:12:37) 
Arkadaşlar ben bu soruyu bu insanları ötekileştirmek, ırkçı düşüncelerle cevap verdirtmek için açmadım. Lütfen sözlüerimize dikkat edelim.

Kim olursa olsun bir insanı ötekileştirmek, ırkçılık yapmak iyi bir şey değil.
  • yatagants  (08.07.14 00:28:30) 
Suriyeliyiz, kahrolsun esed, din ,iman vs. diyorlar hacı amca görünümündeki esnaftan bedava geçiniyor, para alıyorlar. bu dindar kesimin gözünde öyle bir algı yaratıldı ki Suriyeliler için feci para kazanıyorlar.

Tabii bu geçici bir kazanç kapısı bana göre 1-2 sene en fazla 5-10 yıl sonra kimse takmayacak ASuriyelileri maalesef ve çok daha kötü şartlarda yaşayacaklar. Çünkü niyetleri iyi olmasa da bizdeki mafya kültürü pek yok onlarda. Yakında sokak mafyası kovacak semtlerinden bunları şimdilik suriyeli ayağına bizim dilenciler de parayı götürüyor ama hep böyle devam etmeyecektir. O zaman beş parasız ne yapacaklar ben onu düşünüyorum.

Tahminen iyice suça bulaşacaklar, bir kısmı kendi düzenin oturtacak ama çoğu dışlanıp kendi mahallelerine kapanacak. Sanmıyorum Suriye'de iç savaş sona erse de geri döneceğini hepsinin tahminen Avrupa'ya gitmeye çalışacaklar.

Ucuz iş gücü olarak görülüyorlar şu an o yüzden elleyen yok. Tayip bile Suriyelilerden sonra en az üç çocuk söylemini azalttı. İşgücü geliyor Suriyeden mis gibi. Olan gariban halka olacak. İş gücü azalacağı için tahminen iyice milliyetçileşecekler Avrupa'da, Amerika'da olduğu gibi ama bir de Kürt, Türk diye ayırıyouz zaten birbirimizi uzun süredir o yüzden neler olacağını kestirmek zor.

Bana göre Suriyelilerin ülkemize entegrasyonu yapılabilirse çok sorun değil ama göründüğü gibi entegrasyon falan yok ortada.
  • rexex  (08.07.14 00:44:45) 
Geçtiğimiz hafta tanıştım bir kadınla yanında da çocuğu. İki çocuğu daha varmış. Eşi Esat tarafından öldürülmüş. Hatay' daki kamptan çıkmak zorunda kalmış. Çünkü bir çocuğu kanser ve İstanbul' a sevk edilmiş. Hastaneye yatışı için olan belgeleri göstermek istedi. Gerek olmadığını söylesem de gösterdi. Çocuğum hasta olmasa çıkmazdım ordan dedi. Kampları sorduğumda tek tuvalet var kadın-erkek karışık kullanılıyor, banyo belki on günde bir sıra gelirse yapıyorduk dedi. Kamp pisti ama yemekler güzeldi hamd olsun cevabını verdi. Güvendeydik en azından dedi. Şimdi çocuğunun hastane yatış tarihine kadar Unkapanı' da bir depoda 400 lira kira vererek kalıyormuş.

Ben inandım. O çocuğun gözündeki minneti gördüm. Kadının içli içli ağlamasını gördüm. Ve gerçekten o insanlar için, Suriyeli veya değil, evsiz barksız sahipsizse kim olsa üzülürüm.

Şunu da ekleyeyim marifet ülkeye tıkmakta değil bu insanları, insani şartlarda yaşama imkanı da vermek. Bu böyle olmadığına göre potansiyel suçlular ne yazık ki akın akın sokaktalar.
  • dediysem dedim  (08.07.14 00:51:25 ~ 00:54:22) 
ben bir ara sözlükte bu sorunun cevabının sokaklarda kalanların kamplara gidemeyiz gidersek orda kan çıkar demeleri olduğunu okumuştum. (mezhepsel, ırksal durumlar yüzünden) sonuçta bu insanların iç savaş olan bir ülkeden gelenler olduğunu düşününce mantıklı olduğunu düşünmüştüm durumun ama doğru mu bilmiyorum.


  • irbat  (08.07.14 00:57:44) 
ötekileştirmek gibi olmasın ama yolunuz şirinevler'e düşerse beklerim. Şirinevler'de meydanın az ilerisinde bankamatikler vardır. 2 yıldır burada yaşıyorum hep oralardan çekerdim para ihtiyacım olduğunda. Şimdi ise çok daha uzaktaki alışveriş merkezinin içinden çekiyorum. gidiş 15dk dönüş 15 dk yürüyorum. sebep mi? bir suriyeli koluma yapışmadan paramı çekmek istiyorum. Adamlar bir gün parayı benden önce makinadan kapıp kaçacaklar diye korkuyorum. Ötekileştirmek gi,bi olmasın ama bunu finlandiyalı, norveçli, japon, alman, amerikalı, hollandalı, ıraklı, afgan, kenyalı kim yaparsa yapsın düşüncem aynı olurdu.

Bir de aynen şirinevler'de meşhur şipşirinevlerin arasında şipşirin bir üst geçit vardır. Haberlere çıkar 5-6 ayda bir yaya trafiği kilitleniyor diye. O üst geçitte (yeni gelen çingene dilencilerle birlikte) inanılmaz bir suriyeli dilenci nüfusu var. şimdi çingeneler de suriyeli taklidi yapmaya başladılar.
Suriyeliler şimdi seyyar satıcıları da tehdit etmeye çalışıyorlar ama şirinevler'de kime çattığını bilemediklerinden bir iki kere temiz dayak yediler şimdi duruldular. uzun süredir duymuyorum suriyeli kavgası.

Bu adamlar çocuklarına ilahi benzeri bir şeyler okutturuyorlar. çocuklar yalınayak falan. içinde allah mallah geçen melodiyi duyan teyzeler amcalar atıyorlar paracıkları önüne. günde 200 tl kazandıklarını söylemiş arkadaş. o bile bana az geldi. çünkü maddi yardımın dışında manevi yardım da oluyor.

Geçen eşim giymediği montunu verecekti (4 ay oldu gerçi geçen dediğim. şubat sonu). Çocuk almadı montu. bana para ver dedi. zaten başka türkçe cümle pek kuramıyorlar.

Bu adamların kamplarda böyle yaşam koşulları bulması imkansız. acıyıp yiyecek alıp verenler, din sömürüsüyle paraları dökülenler, kıyafetlerini verenler, akbil basıp metrobüse bindirenler. şerefsizim 10 yaşında çocuk benimle eşimin toplamından fazla kazanıyor bir ayda.
  • godsparticle  (08.07.14 01:08:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.