[]

Oyster card'ı başkasının yerine basabiliyor muyuz?

Londra'nın akbili bu oyster nanesini diyelim otobüse ya da metroya binerken bastım, arkadaşımın oysteri yok ya da bitmiş, onun yerine de basabiliyor muyum? Arka arkaya bir karttan 2 kere basmak mümkün mü?Metrodaki görevli, otobüsteki şöfor napıyon birader yasak, insin aşağı gitsin oyster alsın, para yüklesin bilmemne diye artislik yapar mı yoksa? Otobüslerde cash kaldırıldı bu arada.




 
Ev arkadaşımla ortak kullanıyordum bir kaç sene önce ama arka arkaya basmak mümkün değil sanırım çünkü çıkışta da basmak gerekiyordu.Yani çıkışı yapmadan tekrar giriş yapılamıyor.


  • patates baskı  (07.07.14 22:32:53 ~ 22:35:33) 
@patates baskı ha evet metroda çıkışta da basılıyor, sistem algılayamaz çıkış yapmadan bir kere daha giriş yaptı vs. Peki otobüs?


  • speedy  (07.07.14 22:36:19) 
otobüsü çok kullanmadım ama sadece ön taraftan giriliyorsa şoför dikkat edebilir diğer kapılardan da giriş yapılıyor ise denemeye değer bence.


  • patates baskı  (07.07.14 22:50:35) 
Otobüste art arda basamıyorsun.Sanırım 10-15 dakika sonra algılıyor.

bir keresinde şöförle kavga etmiştim.
Arkadaşımda hızlıca bindik, ben önce bastım,geçtim...Sonra arkadaşım bastı...O esnada şöför bana birşey söyledi.Geri geldim...'Benim kart basmadığımı' iddia ediyor...Ne de olsa bende sınırsız var diye 'al bir daha basayım' dedim.Algılamadı...'artarda iki kez basılıyor mu' dedim...'Bilmiyorum' dedi.3-4 dakika boyunca tartıştık.En sonunda 'tamam hadi neyse' gibi bir tavırla otobüsü hareket ettirdi.'İnerken gelip basacağım, göreceksin' dedim.20-25 dk sonra inerken bastım, kendimi haklı çıkarmanın vermiş olduğu gazla, Kingston sokaklarına doğru yol aldım.....85 to Kingston, özledim seni:)
  • werderweremem  (08.07.14 04:35:53) 
ya geçen gece otobüsündeyim şimdi, zencinin birinin oysteri mi yok ya da bitmiş mi nedir. Ya da başka contactless banka kartı bir şey okutmaya çalıştı olmadı. Bir de sarhoş. Diyor beni götüreceksin, şoför inat ediyor, götüremem, kontağı falan kapattı. 15 dakika bunlar tartıştı. Biz de bekliyoruz öyle koyun gibi. Kimsede çıt yok. En sonunda zenci indi de biz de yolumuza devam edebildik. Kimse de çıkıp da bende fazla oyster var kardeş, yerine basayım diyen falan çıkmadı. Ben Türk olarak müdahale edecektim, zenci kardeşe basayım, sarılıp öpüşün tartışmayın diye ama kavgayı ayırmaya çalışan yaşlı amca gibi videomun düşmesini istemedim:) Ama yolcular harbi nasıl tepkisiz böyle yaw. Bildiğin 15-20 dakika tartıştılar şoförle zenci, otobüs durdu, bunları bekliyoruz. Ulan hiç mi dayı, amca arabulucu kimse çıkmaz, bi müdahale edin, şoföre destek çıkın ya da zenciye, biz de gidelim yolumuza.


  • speedy  (08.07.14 07:53:39 ~ 07:59:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.