[]

Almanya dil kursu/ master

Arkadaslar almanyada master yapaniniz var mi ya da orada dil kursuna gidenler? bir el atin lutfen.




 
soruyu buraya yazarsaniz daha cok cevap alacaginiz gibin ayni zamanda ayni seyleri merak eden diger kullanicilar varsa onlar da okurlar meraklarini giderirler efenim.


  • babamasoliimbananickaldirsin  (07.07.14 22:19:02) 
butceniz nedir uygun ucret cok degisken. evet vize gerekir bir bakip cikacagim olmuyor avrupa birligindeki her ulke icin vize gerekir ne sebeple giderseniz gidin, dil okulu + master yapmak isterseniz bir universiteden sartli kabul alip o sekilde vize alabilirsiniz. dil okuluna gidersiniz almanca sinavini verdikten sonra master a baslarsiniz. ya da ingilizce master programlari var onlar icin de a2 seviyesinde almanca isteyebiliyorlar ama. siz genel arastirmanizi yapin da akliniza takilan spesifik sorulari sorun bence, deutschstudent.de nin forumunu makaleleri iyice okuyun bir de.


  • babamasoliimbananickaldirsin  (08.07.14 00:30:38) 
rica ederim. turkiye'de kurslar cok daha ucuz. en azindan a2 veya b1 seviyesini turkiye'de bitirip gitmeniz hem ilk 1 2 kuru atlamaniza yardimci olur hem de orada cok rahat edersiniz baslarda.

benim gittigim intensiv kursta 1 kur 2 ay suruyordu ve 400 euroya yakindi. kurlar a1 a2 b1 b2 c1 c2 seklinde. ama ondan ucuz kurslar vardir kesin arastirmak lazim.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (08.07.14 00:52:29) 
Almanyada dil kursu icin vize alman gerekli ama diger vize türlerine göre daha kolay aliniyor. Dil kursu ücretleri cok degismekle beraber en uygun dil kurslari "Volkshochschule"ler oluyor. Bunlar devlet destekli dil kurslari, istenilen sehre göre arama yapabilirisin "Volkshochschule Berlin" gibi. Bunlar aylik 40Euro dan basliyor. Bu dil kurslarina daha cok farkli yas gruplarindan göcmenler gidiyor ve bircogunun konusma pratigi olmasina karsin gramer egitimi icin gidiyorlar. Dil kursu icin kendinize uygun ya ve egitim seviyesinde insanlarla beraber ders almaniz, o nedenle en uygunu üniversitelerin dil kurslari. Üniversite dil kurslarina genelde uluslararasi ögrenciler katilir ve ücret de aylik 100Euro dan baslar yaklasik. Master egitimi düsünüyorsan gitmek istedigin üniversite de arastirma yap, her üniversitenin international office ilgileniyor dil kurslari ile, onlara sorabilirsin. Onun disinda Goethe ve Berlitz gibi daha kaliteli ve pahali alternatifler de var. Bir de dil kursuna kaydolurken mutlaka bir yada iki ders deneme al, begenmezsen paranizi iade alabilecegin dil kursuna kaydolun, cünkü dedigim gibi dil kurslarna cok farkli sosyal, yas, egitim gruplarindan insanlar katiliyor ve kendine uygun olmayan grupla beraber ders alirsan hem dil pratigi hemde seviye olarak problem yasarsin.


  • emrahday  (08.07.14 11:21:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.