[]

tercih listesi var almaz mısınız bir dal? ( kocaman çaplı akıl danışmaca )

selam baveryalılar. tercih listesi yaptım. artık yavaştan yollarım diyordum ama üniversite tercihi yapacaklara tavsiyeler başlığını okudum. okumaz olaydım sevgili yoldaşlarım.

burda beni bilen biliyor bilmeyenler için de söyleyeyim, bir adet işim var. kariyerimi o iş üzerine yapmak istiyorum. ailevi sebeplerden ötürü üniversiteye kayıt olmam ve bir şekilde bitirmem gerekiyor. hatta sırf bu yüzden bu sene dershaneye gittim.

öncelikle işimin gündüzü gecesi olmadığı için bölümün devam zorunluluğunun olmaması gerekiyor. bu kısım en önem verdiğim nokta. ikinci öğretim yazayım, sabah iş akşam okul kafasına gelemiyorum ne yazık ki.

ikinci önemli nokta derslerden geçmek kolay olmalı. okula gitmeden sadece sınav dönemleri sınavlara hazırlanarak okulu bitirebilmeliyim. (evet varmış böyle bölümler, çok ütopik gelmişti bana)

üçüncü ve son önemli nokta, mevcut işimle olan bağımı kaybedersem üniversite diplomasını kullanmam gerekir. bu yüzden mümkün mertebe işime yarayacak, ileride getirisi olacak bir bölüm yazabilirsem ne ala.

tüm bunlar göze alındığında aşağıdaki liste ortaya çıktı.

1- Marmara Radyo Tv Sinema -- rts en sevdiğim bölüm ama gelmeyecek.
2- İstanbul İşletme -- bildiğimiz işletme ama gelmeyecek.
3- Marmara İktisat i.ö. -- çok istemiyorum açıkçası, gelmez herhalde.
4- İstanbul Gazetecelik -- gelme ihtimali var gibi de yok gibi de.
5- Marmara Gazetecilik -- muhtemelen bu gelecek.
6- Marmara İşletme i.ö. -- geliyor.
7- Marmara ç.e.k.o. iö -- geliyor.

yaptığım işi saymazsak gazetecilik severek yapabileceğim bir meslek. ama güzel ülkemde işler öyle yürümüyor. torpil vs. işleri çok dönüyormuş. okurken okula gidemeyeceğimden ve staj vs. yapmayacağımdan kendimi geliştirmem de söz konusu değil.

gazetecelik'in benim için en çekici yönü devam zorunluluğunun olmaması ve sınavlardan geçmenin kolay olması. bu yüzden burayı istiyor gibiyim.

işletme malum her tarafa çekebileceğiniz bir bölüm ama sonuçta okurken bu alanda da kendimi geliştiremem gibi. (ik özel ilgi alanlarımdan birisidir bu arada)

neyse efenim şey diycektim başta. bu verdiğim başlıkta marmara yazmayın demişler. bir allahın kulu da marmara yaz dememiş ama ben 7'de 5 ihtimal marmaraya gidiyorum. nasıl olcak bu iş?

yardım edenlerin çocukları boğaziçi işletme kazanıyormuş öyle duydum ben (:

 
işletme oku. iktisat dediğin şekilde bitirilebilecek bir bölüm değil. keza sinema tv de ciddi projeler ile kasar.

edit: marmara yazma, iü yazma, ktü yazma falan filan... herkes bok atar okuluna ya da herkes över okulunu. sen zaten okula gitmeyecekmişsin niye takyorsun? tatava yapma, sınava gir geç.
  • sen git ben geliyorum  (07.07.14 22:23:24 ~ 22:29:16) 
bizim arkadaş istanbul üni'de rts okuyor, sınavdan sınava gidiyor. sanırım istediğin yer orası.


  • klassno  (07.07.14 23:00:51) 
rts'ye puanım yetmiyor. yetse keşke..


  • nodrap  (07.07.14 23:03:36) 
iletişim yazacaksan reklamcılık dışında bişey yazma derim.


  • snowman  (07.07.14 23:12:00) 
dostum eğer sağlam torpilin yoksa 1-4-5-6'yı cidden okuma. zorlanmak istemiyorsan da sakın iktisat yazma zor bir bölümdür. İstanbul ve marmara işletme yaz başka da bir şey yazma. İşletme altın bilezik.


  • gates  (08.07.14 01:26:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.