[]

Güneşte kalmış bira

Galya'nın sıcak biradan tiksinen güzelim halkı!
Biz eşimle bira takıntılıyız. Evlendiğimizden beri eve koladan çok bira girdi.
Geçen ay yine stok yaparken 20 şişe kadar alıp balkona istifledik.
Ama daha güneş o kadar yoğun değildi vs. üstlerine çok güneş düşmüyordu.
Neyse, bundan 1 hafta evvel, bu güneşte kalan biralardan birkaçını buzdolabına koydum.(Günde en fazla 1 saat güneş gören bir noktadaydılar.) Akşam soğuk soğuk içtik. Sabahına bende bir ishal, eşimde de bulantı kusma ishal çok daha yoğun olarak.. Allah allah dedik evde yemek yedik ne oluyor.
Doktorlar falan derken eşimde bakteri çıktı. Ancak 1 haftada antibiyotikle atlattı.
Ben olayı biraya bağladım. Güneşte bekletip içtik salak gibi diyerek.
Ama araştırdığım kadarıyla güneşte bekleyen bira en fazla karın ağrıtır diyorlar.

Nedir bunun olayı? Güneşte bekleyip (dediğim gibi 2-3 hafta sürekli balkonda kaldılar) yaklaşık 10 tane biramız mutfakta yatıyor.
Bunları çöpe mi atalım? Mundar mı oldular? İçimiz acıyor!

 
Bira uygun koşullarda saklanmazsa, ki güneşte kalması tam da bu tanıma uyuyor, bozulur.


  • angelus  (07.07.14 20:20:24) 
@angelus: Biz de aynı şeyi düşünüyoruz. Ancak işt emerak ettiğimiz bu tarz fiziksel tepkiler verdirtir mi insana?


  • quaker  (07.07.14 20:23:11) 
Bakteri çıkması gibi ekstrem bir tepki olur mu bilmiyorum lakin bağırsak faaliyetlerinin bozulduğunu bizzat tecrübe ettim.


  • angelus  (07.07.14 20:29:50) 
Şişelerin dışı kirli mi acaba ? İçerken şişenin dışına ağzınız temas ediyor yada bardağa dökerken biranın bir kısmı şişenin dış kısmı üzerinden kayarak bardağa doluyor. Eğer o kısımda bir kirlilik, zararlı bakteriyel faliyet falan varsa birayla beraber yutmuş olabilirsiniz o zararlıyı. Bu da bir mantık yürütme. Biraların istiflendikleri yerler çok temiz değil zira.


  • maxhoper  (07.07.14 21:07:20 ~ 21:07:59) 
@maxhoper: O ihtimali de göz önüne aldık. Biraları şişeden tüketiyoruz ve balkondan aldıktan sonra silmedik aptallık edip.
Ama hakikatten 1 ay boyunca günde 2 saat ben güneşte dursam sürekli, ben de bozulurum..

  • quaker  (07.07.14 21:39:07) 
üstad yazılmış ama mantık basit. mahzenler mesela, neden güneş görmeyen yerde olur? maden suyunun şişesi bile farklı renkte. peki neden böyle? eşşeğin organından değil tabi ki, güneş yüzünden. :p geçmiş olsun.


  • patr  (07.07.14 22:04:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.