[]

Bademciklerin Şişmesi / Ne Yapmak Lazım?

Selam Ahali,
Geçen sağlam soğuk yedim ve sonunda bademciklerin şişmiş bi vaziyette yutkunmakta bile zorlanıyorum. Yemek yemek bile dert oldu ama gel gör ki kendimi kötü hissetmiyorum, antibiyotik'e bulaşmadan kurtulmanın yolu var mıdır? daha doktora gitmedim eczanedeki adam illa antibiyotik verelim dedi.



 
aile hekimine git. antibiyotik kullanman gerekiyor gibi görünüyor anlattığın kadarı ile.


  • vendorth  (07.07.14 18:45:52) 
çocukluktan beri deli gibi bademcik sorunu yaşayan biri olarak antibiyotik antibiyotik nereye kadar dedim. antibiyotiğin bünyemde yaptığı etkiden daha da hasta oluyordum. en son 2-3 hafta önce yine şişti, ateş dayandı 39'a, habire farhexledim kendimi. ateş düşürücü-ağrı kesici içtim. 2 gün kalkamadım doğru düzgün yerimden ama 3. gün ortalıkta cirit atıyordum yine. antibiyotik kullansam da kullanmasam da aynı süreçte ayağa kalkacaktım aynı şeyleri yaşayarak-hatta daha fazlası-; bunun hakkında hiç zorlanmadan 15 sayfalık bir yazı bile yazabilirim kişisel tecrübelerimle.
zaten dünyada antibiyotiklerin, sürekli kullanımından dolayı etkilerinin azaldığı görülmeye başlanmış, alarm çalıyorlar, kullanma olabildiğince.

bol bol ılık su içmeye çalış bir de, mümkünse limonlu. karbonat-tuz karışımını denemedim bilemiyorum... kendini henüz iyi hissediyorsun, yolun başındayken geri dön derim ben, farhez al. ben geç kalmasam büyük ihtimal 2 gün yatmazdım. ilaç değil bu, biliyorum ama dezenfekte yeteneği var işte. rahatlatır boğazını-bademciğini.
  • supersonik turbo  (07.07.14 19:45:31) 
2 yemek kasigi balin içine yarim yemek kasigi kadar toz zencefil koy. Karistir güzelce ye. Üstüne su falan içme biraz yakiyor ama iyi geliyor. 2 yemek kasigi çok dersen 1 yemek kasigi bala 1 cay kasigi kadar da yapabilirsin. 1/4 oran olmasi lazim iste ona gore ayarlarsin. İlk yediğinde bile fark ediliyor etkisi zaten 2 güne bir şeyin kalmaz.


  • buneperhizwhatisthis  (07.07.14 21:13:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.