[]

evlendiniz zaman eger ev satın alacaksanız karınıza sorup mu alirsiniz

yoksa işte bu ev oturucagımız ev mi dersiniz? merak ettim.




 
birlikte karar verilir tabii.


  • oğlum çok zor lan  (07.07.14 01:36:30) 
sormazsa afedersin siktirsin kendi otursun yeni evinde. benim bütün hayatımı etkileyecek, yaşam alanımı değiştirecek bir kararı tek başına vermesi saygısızlık.
ha yatırım amaçlı alıyorsa, o eve taşınmamız sözkonusu değilse alsın tabi bana ne.

  • alice practice  (07.07.14 01:38:36) 
benim evli arkadaşlardan gördüğüm; değil yaşanılacak ev, buzdolabına girecek meyve suyuna bile hanım karar veriyor. oluru bu sanırım.


  • homo sapiens gotgobekus  (07.07.14 01:40:26 ~ 01:41:00) 
karına sormayacaksan niye evlendin? suriyeli köle satın alsaydın. ne biçim bi ortak yaşam tasavvurun var çözemedim. evet sorup alırım, sürpriiiz ev aldım diye akşam tapu mu getiricem hey allahım :D


  • i ve been mistreated  (07.07.14 01:41:42) 
Bir şey alırken kadına sorarsan sittin sene alamazsın.Usulden bir kere soracaksın sonra kendi bildiğini yapacaksın.


  • Evocati  (07.07.14 01:45:43) 
Haliyle eşe sorulması beklenmiyor mu? Eve "Hanıım, marketten istediklerini aldım, bir de ev aldım" diye giremeyeceğinize göre. Aynı şey kadın tarafı için de geçerli.

Bir arkadaşıma şimdiki eşi evlenme teklifi ederken "Al bu yüzüğü, sahibin olduğu belli olsun" demiş; "İşte, oturacağımız ev de bu ev"i de ona benzettim ben; aynı adamdan beklerim. Arkadaş bu teklifi romantik bulduğunu söyledi, ben hala oradayım.
  • aychovsky  (07.07.14 01:50:46 ~ 01:56:15) 
yani o zaman soyle sorayim mevcut bir eviniz var. bi eviniz var burda oturulucak mi denmeli yoksa evi satip ortak karar alınıp bir yere mi tasınlamlı?


  • all girls dream  (07.07.14 01:58:46) 
Ona oturup konuşup anlaşarak karar verseler ya. Bir evde de kalabilirler, yeni eve de taşınabilirler. Evlerin artılarına ve eksilerine, onların alım güçlerine bağlı bu.


  • aychovsky  (07.07.14 02:00:25) 
@
aychovsk

işte burda erkegin alım gücü, kadının bekletisi var.
  • all girls dream  (07.07.14 02:02:11) 
Eşime sorarım heralde. Ben daha öğle yemeğinde ne yiyeceğime tek başıma karar veremiyorum, ev alırken de kocama sorarım muhtemelen. (iç güveysi alcam ben şasdkaşld)


  • ay nov kung fu  (07.07.14 02:05:41) 
Fark etmez, yaşayanlar birlikte yaşıyor. Para kazanmayan taraf o evde yaşamıyor mu? İkna olur-olmaz kısmı ayrı bir konu. 1975 ve öncesinde evlenmedilerse, ilişkinin yapısı ve söz geçiren artık kemikleşmişse o çiftlere bir derece peki de, "Para bende, düdüğü ben çalarım" kalmasın artık; azalarak ve hatta birden bitsin. Hem erkek, hem kadın için. Böyle böyle erkeği ve kadını karşılıklı savaş yolları, yeni yeni cepheler açıyorlar. Biri parasını, öbürü dırdırını silah ediyor kendine; kaybeden erkenden kanser/ülser olup gidiyor, kazanan yalnız yaşıyor; yazıktır. Birbirine ömür katmak için evlenenler, 3-5 yıla birbirinin ömründen yemeye başlıyor.

Kendine bir şey alıyor olsa, sorması yersiz. Onun kendi zevkidir, tarzıdır da; ortak bir şey, hele ki bir ev, ortak konuşma ister.
  • aychovsky  (07.07.14 02:07:50 ~ 02:22:02) 
Minder alır gibi al ev aldım burada otur mu denir? Trilyonlarımız yoksa, orada oturmamız şartsa, hele bir de rutubetine, karanlık odasına, kullanışlığına dikkat etmemişse kesin sorun çıkar. Sürpriz yapma niyetiyle almışsa değişir ama sen ne anlarsın, sana kalsa hiç alamayıza getirirse fena.

Bak bizimkilerin ne yaptigini yazıyorum. Ev almaya karar verdik. Başka bir ildeki evimizi sattık. Ailecek bir sürü yer gezdik. Bunda karı koca değil çocuklar da var. Evdeki herkese uyan bir semtten bir evi beğendik. Herkese tek tek tamam mi dedik. Anlaştık ve aldık. Bence doğrusu bu. Birlikte hareket edilmeli.
  • Lim5  (07.07.14 02:18:43 ~ 02:23:02) 
çok zenginsen süper güzel yerde süper bir evi sürpriz için alıyorsan neyse de üç kuruş biriktire biriktire alınan sittin sene oturulacak bir evde burası da bizim evimiz diyerek emri vaki yapımaz. hani evlenmeden önce varolan bir ev olsa neyse diycem ama onda bile beğenmeme durumunda kiraya verip kendin başka yerde oturma opsiyonu olmalı.


  • warrior princess  (07.07.14 07:38:31) 
Capitatum ne çirkinmiş o öyle apartmandan bozma villa.


  • warrior princess  (07.07.14 07:41:12) 
yahu ev kiralarken, eve paspas alırken bile eşine sorman lazım.
sormadan ev alınır mı ?

  • joe dalton  (07.07.14 10:51:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.