[]

RTE'nin cumhurbaşkanı olması

Öncelikle gündemi fazla takip etmediğim, çok okuyup izleyemediğim için özür diliyorum. Bu soru muhakkak defalarca tartışılmıştır şimdiye kadar muhtemelen. RTE neden cumhurbaşkanı oluyor? Cumhurbaşkanlığı pasif bir görev değil midir, önüne geleni onaylar, bir kaç yurt dışı ziyareti yapar. Akp için Gül olmuş x olmuş farketmez, seçtirdiği biri kukla olarak istenileni yapar orada zaten cumhurbaşkanı olarak. Başbakan ise Türk siyasetinde gündemi belirleyen kişi olmuştur her zaman, muhalefetle uğraşır, yerin dibine sokar, her gün televizyonlarda, gazetelerde manşettedir. Burda Akp, RTE gibi bir önemli figürü neden 2. plana atıyor. Cumhurbaşkanı `olunca biraz daha tarafsızmış gibi davranması lazım en azından muhalefete bu kadar sallayıp, laf dalaşına falan giremez herhalde. Planlar nedir?




 
bence ya putin nasıl yapıyorsa bu da kukla gibi basbakanı kullanacak ya da asıl düşündügüm ise cumhurbaşkanıyken başkanlık sistemini getirecek amerikadaki gibi tek adam olacak hazır sarayını da yaptırdı .....


  • joy stick  (06.07.14 19:01:36) 
valla uzun konu, sayfalarca yazılabilir muhtemel senaryolar hakkında ama kısacası 2007 Any. değişikliği ile birlikte Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle iş başına gelmesi klasik parlamenter sistemden önemli bir kopuş ve yarı-başkanlık sistemine fiili bir geçiş olarak yorumlanabilir özellikle cumhurbaşkanına tanınan önemli yetkiler sebebiyle (bu yetkileri çeşitli yerlerden açıp okursun, atama yetkileri bir yandan, bakanlar kuruluna başkanlık edebilmesi diğer yandan vs). yani kısacası anlayacağın cumhurbaşkanlığı makamında oturacak kişi bakanlar kurulunu-hükümeti de kontrol edebilecek siyasi şartlar yerinde olursa (Türkiye'deki siyasi parti gelenekleri doğrultusunda muhtemel Erdoğan cumhurbaşkanlığı sonrası pasif başbakan senaryosu gibi) benzer durum Turgut Özal zamanında da gündeme geldi, yazıldı-çizildi, şimdi daha kuvvetli bir şekilde bu güç birliği hissedilecektir diye düşünüyorum. herhangi bie gerilim/farklı düşünüş durumunda da gelsin vetolar gitsin Anayasa Mahkemesine havaleler:)


  • candanag  (06.07.14 19:07:10 ~ 19:11:41) 
sınırsız yetki, 0 sorumluluk.


  • brkhntr  (06.07.14 19:49:18) 
şuanda başbakanlıktan istifa etmesi gerekir. cbadaylığını koymadan evvel yapması gerekir ki bu adama kural nizam işlemediğinden babasının bostanı gibi sanki caaanım ülkemde at koşturuyor. hayır benimsemiyorum benimsemeyeceğim! çeşitli hilelerle çamura yatmalarla ülkeyi el altından satmalarla başa gelecek. sandıktan ben bile çıksam bu adam cb olacak. ve hislerimce bu adamın sonu kaddafiden beter olacak. inşallah da olur.

ama şuan yaptığı propaganda tamamen yasalara aykırı.
başbakan makamını bırakmadan cb adaylığını koyamazsın
ay nasıl koltuk sevdasıdır 3 yaşındaki çocuk edasıyla vermicem vermicem tavırları falan.cb olursa az çalıyodu az daha çalacak. atıyorum normal maaşı yıllık 1 milyon dolar olsa, adam cebine cb olunca 15-20 milyon dolar atıcak ülkeyi direkt bit pazarına taşıyacak sonra amerika gelcek demokrasi getircek ha bide ışid tehlikesi var artık kim önce davranırsa.

ha bi de samsun da miting yapıp yeni yola burdan çıkış vericez gibilerinden bişi demiş.


senin ne haddine samsundan yola çıkıp da bişiler yapman! seninle samsundan çıkılacak o yol anca kötü yol olur.


aaaa gene sinirlendim bak!
  • indescribable  (06.07.14 19:54:45) 
bildiğim kadarıyla cumhurbaşkanı olunca görev süren bitse bile ömür boyu dokunulmazlığın oluyor. tayyip de malum götürdü parayı kendini koruması lazım.


  • error522  (06.07.14 20:11:09) 
reis in cb olmasını istemeyenlerdenim.
bana da daha pasif bir görev gibi geliyor. ama bir bildiği de vardır. reis davasından vazgeçmeyecek birisi...
özellikle paralelcileri mutlaka temizlemesi lazım.
@indescribable
ne de güzel sallamışsın...
bb likten ne diye istifa edecekmiş? hangi kanuna göre söylüyorsun bunu?
senin kemal müdürün ibb adayı olduğu zaman milletvekilliğinden istifa etti mi?
  • ne nicki be  (06.07.14 20:18:02 ~ 20:18:28) 
@ne nicki be istifa etmesinin gerek olduğunu söylemek için kanunda yazması mı gerekiyor? akıl var mantık var adam yürütme yetkisini elinde tutuyor şu anda. kemal müdürün istifa mı etmişmiş. bir bakanla mv. bir mi? binali yıldırım istifa etti ama. illa kanun mu istiyorsun, kanun tüm kamu görevlilerinin istifa etmesi gerktiğini söylüyor. tüm kamu görevlileri için şartken başbakan için değil yani? yahu adamın zaten istifa etmesini beklemiyoruz da bari kılıf uydurmaya çalışmayın komik oluyor.


  • brkhntr  (10.07.14 05:48:15) 
Adam başkanlık sistemini getirecek ama, onu da düşün.


  • sevgili sen masada değil yatakta güzelsin  (10.07.14 07:07:15) 
o apayrı bir tartışma konusu :) buradaki mesele emniyet müdürünün, valinin vb. bir adayın emrinde olması.


  • brkhntr  (10.07.14 22:16:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.