[]

İlaç Fiyat Farkı'nı eczacı nakit mi alır, emekli maaşından mı kesilir?

E-devlet sitesinde emekli olan babamın sağlıkla ilgili kesintilerine baktım . Yaptığım araştırmaya göre doktorun yazdığı ilaç hastanede yoksa ve etken maddesi aynı olan ilaçlarda (eşdeğer ilaç farkı) eczacılara fark ödeniyormuş.

E-devletteki dökümde mesela İlaç Fiyat Farkı başlığı altında bir ilaçtan 67 lira alınmış. Bu kadar bir fark olabilir mi? Yoksa bu İlaç Fiyat Farkı başka bir şey mi? Mesela devletin karşılamadığı bir ilacın bedeli olabilir mi?


 
öncelikle fiyat farkı ile ilaç yüzdesi ayrıdır

ilaç yüzdesi: çalışandan %20 nakit, emekliden %10 maaştan kesilme yoluyla alınır.

fiyat farkı ise bazı firmaların eşdeğer ilaçları diğerlerinden pahalı olur ama sgk fiyatı en düşük olan 3 ilaca tam ödeme yaptığından aradaki farkı nakit olarak ödersiniz.
  • humulus lupulus  (06.07.14 21:49:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.