[]

Mobilyanın kalitesini nasıl daha ucuza alırız?

Birçok şeyi daha ucuza almanın yolları var. Mesela kitabı yayınevinden yüzde 30 civarında indirimle alırsın. Botu sezon sonunda indirimle alırsın vb.

Ancak mobilya için direk gidip Bellona'dan, İstikbal'den söylenen fiyata alamıyorsun. Belki pazarlık payı bile yoktur?!

Dar bütçeli, ama kaliteden de ödün vermek istemeyen insanlar, en azından birazcık eli yüzü düzgün oturma grubunu, TV ünitesini, yemek odasını nerden, nasıl uyguna alabilir? Önerileriniz bizim için değerlidir.

 
mobilyacıların üretim yaptıkları siteler var..
istanbulda dudulluda var böyle bir yer mesela

  • kedi ebesi  (06.07.14 17:28:41) 
Kalite pahalı marka demek değildir. Pahalı marka yerine araştırıp benzerini marka değeri daha az olan yerden alıyorum. Mobilyada marka takıntısı ne alaka. Hala modoko vb yerlerden alınıyor mobilyalar. İstanbul için ucuz ve çeşitli mobilya Masko'da var mesela. Dolaşmak lazım tabi aynı malın 590 tl si de 150.000 tl olanı da aynı yerde bulunuyor.


  • ozdek  (06.07.14 17:31:23) 
valla yenibosna'da bir spotçular çarşısı buldum. ama içinde sıfır ürün satan mobilyacılar var. 1400'e çok tatlı renkte bir köşe takımı gördüm de ne kadar kaliteli çok anlamıyorum. modoko var bir de. hiç gitmedim ama.


  • trinitrotoluen  (06.07.14 17:31:43) 
Kendiniz yaptırabilirsiniz. Beğendiğiniz modelleri taklit eder ustalar.


  • ay nov kung fu  (06.07.14 17:37:15) 
ikea kaliteli degil ucuz ürünlerde. pahalilar gene iyi ama icerde calisanlarla konustum, teshir ürünlerini azicik sabote edip (bu masif ahsap olanlar falan) defolular bölümüne ayrilmasina neden oluyorlarmis, ordanda ciddi ciddi cok hos ürünleri yüzde 50-90 arasi indirimle kapatiyorlarmis.

sürekli takip etmekte yarar var onlari cok iyi seyler düsüyor, calisan biri varsa tanidik, istek parcan düsünce haber ucursun sana.

ha ama bence gerek yok, artik insanlar "renginden" sikildigi icin dahi güzel seyler atiorlar. spotcular +1. bir de eski ürünlerde kalite daha yüksek, yeni ve ucuz ürünler genelde ahsap vs degil sikistirilmis talastan imal ediliyor, kokusu bile pis bir sey. en ucuzuna kacma ama anlasiliyor neyin ne kadar güzel oldugu zaten.
  • portmanto  (06.07.14 17:40:09) 
ikea +1


  • phoenixbird  (06.07.14 18:03:28) 
ikea diyenler lütfen bi gidip çay koysunlar.

ankarada sitelere gidip dükkan dükkan gez. istanbulun siteleri neresi bilmiyorum ama varsa git orayı gez. mutlaka aradığını bulursun. bi de küçük semtlerde dükkanlar olur, mobilya beyaz eşya ütü masası filan satan yerler. oralar genelde kaliteli oluyo. ben bi kitaplık aldım, sonra gittim bidaha aldım. o tür yerlerin referansı sattığı mal çünkü, kalitesiz satsa bidaha iş yapamaz.

bi de internetten kesinlikle sipariş verme. ucuz oluyo diye alıyosun ama onun monte etmesi senin sandığından daha zor. profesyonel adamın montajıyla seninki arasında dağlar kadar fark var. bi de kargoda kesin bi parçanın köşesi ezilir kırılır. ezilmeden gelmesine imkan yok. sen sen ol netten mobilya alma.
  • siklon  (06.07.14 18:15:40) 
ikea ucuz falan değil abi. bir süredir ben de mobilya bakıyorum, o yüzden kim ikea'ya ucuz diyorsa yalan söylüyor. 25 liraya lack sehpa görüp ordan yola çıkıyorlar heralde.


  • trinitrotoluen  (06.07.14 18:17:36 ~ 18:18:27) 
siklon +1
trinitrotoluen +1

izmir'de karabağlar'da her bütçeye uygun mobilya var, inegöl'de aynen.
  • kup tuz  (06.07.14 18:43:30 ~ 18:47:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.