[]

Web Sitesi Yapımı?

Arkadaşlar, yakın zamanda kendi domain ismimle ve duyuru'dan Solem arkadaşımızın host desteği ile bir blog açacağım. En son site yapım mevzularına lise yıllarımda girdiğim için epey uzaklaştım bu meselelerden, tanım yapmalık bilgi var ancak icraatta biraz zorlanacağımı hissediyorum. Birkaç soru soracağım, yardımcı olabilirseniz sevinirim:

1- SEO optimizasyonu, çeşitlilik, kolay kullanım gibi özelliklerinden ötürü en mantıklısı WordPress gibi geldi bana. Dil-tema-teknik konularda bana destek sağlar mı rahatça, başlangıç-orta seviyelerinde kodlama bilen(ya da bilmesi gereken) birine hitap eder mi WordPress? Verimsiz olur derseniz alternatif olarak ne önerebilirsiniz?

2- Eskiden CuteFTP isminde bir program kullanıyordum dosyaları atmak, işlem yapmak vs. için. Şimdi daha kolay bir yolu var mı, yoksa eski sistemden aynen devam mı etmek lazım? Ne önerirsiniz?

3- Hemen değil ancak bir süre sonra maliyetlerini çıkartması açısından reklam koymayı düşünüyorum, AdSense, Gittigidiyor gibi. GoDaddy birisini domain almaya siteye yönlendirdiğimizde %25-30 civarı komisyon verdiğini söylüyordu, yazdıklarından hariç olarak hiçbir başvuru yeri bulamadım. Nereden alınır, nasıl yapılır? AdSense dışında güvenilir ve birlikte çalışmaya değecek reklam şirketleri var mıdır?

 
1) Wordpress tam istediğiniz gibi.
2) CuteFTP veya FileZilla kullanabilirsiniz. Wordpress'in yönetici panelinden de kodları düzenleyebiliyorsunuz.
3) Bence en iyisi Adsense. Gittigidiyor ile falan hiç uğraşma.
  • gsgsgsgsgsgsgsgs  (06.07.14 14:59:40 ~ 14:59:47) 
Şimdi nginx ve node.js desteği ile ayrı sunucular açılacak o zaman ghost'u da deneyebilirsin. tryghost.org Hatta şöyle söyleyeyim ghost blog u sırf siz blog açın rahatça diye yapıcaz.


  • Solem  (06.07.14 15:02:29 ~ 15:02:56) 
1 - wordpress ile birlikte yoast seo eklentisini kullanırsanız, oldukça iyi sonuçlar alırsınız.

2 - wp editör diye bir eklenti var. admin panelinden tema ve eklenti dosyalarını kolay bir şekilde düzenleyebilirsiniz.

3 - yandex kendi reklam platformunu kurdu.
  • vefalilutfu  (07.07.14 00:53:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.