[]

hastalıktan yararlanarak tüm malı üstüne geçirmek

bir annenin 5 evladı var. evlatlardan birisi annenin alzheimer vs gibi hastalılarından yararlanarak, annenin üzerine kayıtlı tüm malı üzerine geçirmiş.

yalnız anladığım kadarıyla, annenin üzerine kayıtlı malları önce başka birinin üzerine, ardından kendi üzerine geçirmiş. sanırım diğer varisler hukuki yollara başvurmasın diye bunu yapmış. malları üzerine geçireli daha 1 sene olmamış.

bu durumda hukuki olarak bir şeyler yapılabilir mi? yoksa hiç avukat, dava masrafına girilmesine lüzum yok mu?

 
anne hala yaşıyorsa ve/veya sağlık durumunu kanıtlayan belgeler var ise avukatlar çözer diye düşünüyorum. Hukukla hiçbir ilişkim olmadığı için Avukat arkadaşların yorumlar gelecektir sanırım


  • nightwalkerg  (06.07.14 14:09:28) 
Tum malin icinde ev varsa avukat tutsunlar, en fazla 10-15.000e hallederler. O evladi da iyi bir dovsunler.


  • Nohut Bey  (06.07.14 14:21:21) 
yapılabilir tabi ki, tasarrufun iptali davası var, buna gerek olmadan hereksin kendi payına ulaşabileceği tenkis davası var. 1 sene olmamışsa çok yol var, 1 sene geçtikten sonra da yollar var ama garanti yollar 1 sene içerisinde açılacak yollar. hemen bir avukata gitsinler.


  • trajikomix  (06.07.14 14:36:31) 
normal sartlar altinda ilk satis yapildigi sirada akli dengesinin yeterli olmadigi kanitlanirsa kazanirlar diye dusunuyorum.

ama cakallik yapan kardes zamaninda akli dengesi yeterli degildir diye annenin butun gayrimenkul satis vekaletnamelerini uzerine aldi ve satisi anne adina gerceklestirdiyse o iş biraz sıkıntılı olabilir.

not : hukukla alakam yok sadece miras isleriyle biraz icli dışlı oldum son 1 yilda.
  • montauq  (06.07.14 14:39:37) 
annenin ayırt etme gücü yerinde olsa da tasarruf nisabı kadarıyla tasarruf yapma yetkisi vardır, saklı paylı mirasçıların saklı paylarına tecavüz niteliği taşıyan bu tür işlemler geçerlidir, ancak saklı paylı mirasçı açacağı tenkis davasıyla kendi payını iktisap edebilir.

bunun haricinde kişinin ayırt etme gücü yerinde değilse sağlararası tasarruf işlemi mirasçılar tarafından iptal ettirilebilir.
  • trajikomix  (06.07.14 15:14:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.