[]

autocad nasıl öğrenebilirim?

selam. çalışacağım işte, yapıların elektrik sistemleri (aydınlatma, yangın, priz, data vs) paftaları autocad'de çiziliyor ve okunuyor. yani oradan bakılıp yapılar kontrol ediliyor doğru mu diye?

benim bu programı öğrenmem lazım. kursa gidemem.

nasıl öğrenebilirim, ne tavsiye edersiniz. anlatımlı bir site? aynı zamanda yaptıkça sorabileceğim bilen bir arkadaş var mı acaba?

 
eğitim seti satın alın. www.videoegitim.com


  • kirk karaktere sigmayacak adam  (06.07.14 10:16:59) 
cok zor değil, 10 tane komut var ogrendikten sonra birakın bakmayi cizim bile yaparsın... bilen biri sana en fazla 2-3 gunde autocadi pafta kontrolu yapıp hatta paftaları çakıştıracak kadar gösterebilir.


  • mehmet lutfi  (06.07.14 10:32:55) 
youtube'da zilyon tane video var onlardan yararlanabilirsin. elektrik projesinde zaten öyle çok değişik bir şekil çizmen gerekmiyor, temel bazı şeyleri öğrenmen yeter bence. zaten belli başlı sembolleri block olarak kullanacaksın, onları sıfırdan çizmen gerekmiyor.

şu sitelerde örnek elektrik sembolleri ve projesi var gözüküyor, elektrikçi olmadığım için ne kadar işine yarar bilmiyorum bir bak istersen. çizimle alakalı bir sorun olduğunda da yardımcı olurum tabii.

(git: www.projecim.com)

(git: elektrikbilim.com)
  • dust in the wind  (06.07.14 10:41:07 ~ 10:41:47) 
bence eğitim seti satın almayın. her meslek dalına ait bilgileri içerir, ilk anda gerekli gereksiz her şeyi yüklenirsiniz. önce temel komutlara bakın youtube'dan. kendiniz karıştırın. line neymiş, polyline neymiş, çember nasıl çizilirmiş bi bakın. daha sonra youtubeda aydınlatma çizimi arayın, varsa, onu adamla çizmeyi deneyin mesela. ki aydınlatma, yangın, priz cidden basit şeyler. sorularınız olursa da buraya sorarsınız. sağolsunlar, çok yardımcı oluyorlar.


  • it's just a cigarette  (06.07.14 11:07:35) 
dedikleri gibi youtube'da sürüsüyle eğitici video var. Gözüktüğü kadar zor bir program değildir birkaç günde işinizi halledebilecek seviyeye gelirsiniz.


  • borumu  (06.07.14 11:15:33 ~ 11:16:03) 
ücretsiz eğitim seti var.

www.cizgi-tagem.org
  • vefalilutfu  (07.07.14 00:57:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.