[]

Gemi Makineleri ve Gemi İnşaatı Müh. İş İmkanları nasıldır?

Bizim yeğen LYS ye girmisti, siralamasi 45 bin.

tutturdu gemici olacam , itu ya da yildiz teknik yazacak

açik denizlerde çalışılıyormuş 5-6 bin TL maas aliniyormus
falan diye bunu birileri gazlamış. diger muhendislikler cok mezun veriyormus bunda mezun az miş

Ben de itu mezunuyum ama bu bolum hakkinda bilgim yok,
cidden bu gemi insaati muhendisligi bolumu mezunlari iyi para aliyor mu
is imkanlari nasil?

 
ben de duydum benzer şeyleri ancak kulaktan dolma bilgilerle verilecek karar değil. her üniversitenin tanıtım günleri oluyor oralara gitmenizi tavsiye ederim.


  • paltar yuyan masin  (05.07.14 20:31:30) 
bir arkadaşım uzakyol vardiya mühendisi olarak çalışıyor. genelde şirketlerle anlaşma yapılarak gidiliyor 3 aylık ve 6 aylık gibi yani adam gidiyor 6 ay yok. karaya ayak bastığı zaman yılın %20'sini geçmez. bu nedenle herkesin yapabileceği bir iş değil. ama gemide türbindir, motordur, kazandır vs. öğreniyorsun. bir süre sonra bu tecrübeyle karada iş bulma imkanı da olabilir.


  • mr.goodcat  (05.07.14 20:38:43) 
gemicilerin maaşları genel olarak yüksek oluyor. lise mezunu bir arkadaş bir yük gemisinde elektrikçiydi ne kadar alıyordu bilmiyorum ama sağlam para geçiyordu eline söylediğine göre.

bir de tanıtım günleri biraz hikaye gibi aslında. nereye gitsen kendini övecek. onlara bakılırsa lisans mezunu herkesin çok iyi işlerde olması lazım. en sağlamı mezunları bulup onlarla konuşmak.
  • nodrap  (05.07.14 20:40:09) 
yazsın işsiz kalmaz. ailesinden ayrı kalmak canını sıkmayacaksa zevk alabilir.


  • bira sisesi kapagi  (05.07.14 20:44:48) 
kaptan memo'ya mesaj attım. lütfen sorunuzu silmeyin.


  • compadrito  (05.07.14 20:48:01) 
Bilen birine sorun bence. Bilen derken "gemi muh ve gemi mak" bolumunu bitirenden bahsediyorum. Yok halasinin oglu denizde, yok bi tanıdığınin tanidigina degil. Ciddi bi konu sonucta. O yuzden ehlinin fikri daha dikkate degerdir.


  • evc  (05.07.14 21:05:57) 
lisede ziya kalkavan, ünide itü gemi kaptanlığı mezunu bir arkadaşım var 3 binle başladı. mühendislikte daha fazladır muhtemelen


  • harekatamiri  (05.07.14 21:09:51) 
Herkes bişeyler yazmış bende birşeyler yazıyım. Daha önce yaıldığı gibi "gemi inşaatı" ile "gemi makinaları" iki farklı bölümdür. Birisinden mezun olan gemi inşaa sektöründe diğeri ise gemide çalışır. Gemi inşaatı mühendisleri fark dersileri alarak gemide makina mühendisi olabilirler. İş konusuna gelince; gemideki mühendis doğal olarak iyi para alır. Yeni mezun denizciler ortalama 2 bin dolarla işe başlar. Gemi inşaatçılar ise 2bin lira alır. Denizciler 10 senede 10bin dolar alacak seviyeye gelebilirler. Tabii kendini iyi yetiştirmesi gerek ama her zaman kolay iş bulurlar. Gemi inşaa mühendislerinin yükselmesi daha zordur. Türkiye'de sektörün sıkıntıda olması ve çok mezun olması işi zorlaştırır. Ama o sektörde de kendini iyi yetiştiren herkes iyi bir kariyer yapabilir. Sektör krizden çıkarsa önü açık bir meslek. Denizde çalışmak da zordur ama eğer istiyorsa denizi seviyor ve bu işi ypabilir demektir. Başka öğrenmek istediğin şeyler olursa mesaj atabilirsin.


  • kaptan memo  (06.07.14 03:11:53) 
Açık deniz denizciliği yapmış birinin oğlunu tanıyorum. Çocukken, babasının yüzünü altı ayda bir gördüğünü anlatır durur. Hatta bi gün telefonda ağlayarak anlattı bunları bana. O travmayı hâlâ atlatabilmiş değil. Herkes yapamaz o işi. Haa, iyi paralar vardır eminim. Ben de iyi paralı bir işte çalıştım, denizcilikle ilgisi olmayan bir işte. Ama iyi paralı iş, adamın sağlığını da, aile hayâtını da hiçe sayar.


  • compadrito  (06.07.14 04:42:30 ~ 08:20:00) 
thy hostesi 5-6 bin para alıyor birader. parasına bakıyorsa saçmalamasın. gitsin krallar gibi hostes olsun gezsin sevişsin üstüne para alsın. ben öyle yapıyorum.


  • il padrino  (06.07.14 09:04:29) 
Yakın bir arkadaşımın eşi buradan mezun. Buradan mezun olundu diye gemiyle dünya dört dönülecek diye bir şart yok. Adam 2 sene gemide çalıştı, parayı biriktirdi. Sonrasında burada bir fabrikada makine mühendisi ile aynı işi yapıyor.


  • aychovsky  (06.07.14 09:35:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.