[]

Önyazı nasıl yazılır?

Aslında google da bir sürü örnek var ama ben sizin spesifik yorumlarınızı bekliyorum
Durumum şöyle; ben bilgisayar programcılığı mezunuyum.Mezun olduktan sonra alanımla ilgili bir kaç işe başvurdum ama kabul edilmedim paraya sıkıştım,gittim kitapçıda çalıştım.Eğlenceli geldi kitapları da seven biriyim.3 yıl kitapçılık yaptım.1 yıl da ilkokul öğrencilerine ingilizce ders verdim oldu mu sana 4yıl alanımdan uzak çalışma zamanı.Fakat alanıma dönmek istiyorum artık.Düzenli bir mesleğim olmalı ve diplomamı kullanabilmeliyim.Bir sorunum daha var programcıyım ama program kod yazma konusunda biraz acizim.biliyorum çabuk öğrenirim.Tek artı yanım bu ilaveten ingilizcem iyi fransızca ve almanca da öğrenmeye uğraşıyorum.
Sizce nasıl bir önyazı örneği vermeliyim ? halimi size anlatmak kolay ama iş verene nasıl hitap etmeliyim bu hikayeyle?


 
ben olsam, aradan bu kadar yıl geçmiş mezun olduğun bilgiler unutuldu. bu 4 sene boyunca başka işler yaptım ama programcılıkla da hep uğraştım, küçük projeler yaptım üzerinde çalıştım derdim. ama işe başvurana kadar da çalışmak istediğin veya işe yarar düşündüğün bir dilde kendi kendine çalışmaya başlamalısın. yeni mezun birinin seviyesine dönmen gerek. iş ararken alakasız değil de yeni mezun tecrübesiz biri pozisyonuna gelebilirsin.


  • sttc  (05.07.14 20:16:05) 
Elinizin soğumuş olması, işverenin hoşuna gitmeyecek ve bunu öne sürerek, mümkünse sizi ucuza kapatmaya çalışacaktır.

Bu anlattığınız hikâyede, vicdan sahibi ve halden anlar bir işverene rastgelirseniz, dürüst ve samimi olmanız kaydıyla, size bir şans vereceklerdir.

Aslında buraya sorduğunuz soruya biraz rötuş yaparsanız, önyazı / üst yazı hâline getirebilirsiniz.

Sayın...

şu tarihte şu okulun şu bölümünden (yazmak istiyosanız) şu dereceyle/not ortalamasıyla mezun oldum. o dönemde acilen paraya ihtiyacım olduğu için ve iş bulma sürecinin uzaması sebebiyle, kitapçıda işe başladım. okumayı seven birisi olduğum için ve iş değiştirmek, yeniden bir iş arama süreci ve düzenli gelirin aksamasına neden olacağından bir müddet o işten ayrılamadım. Ancak ben mesleğimi yapmak istiyorum ve şu şu yazılım dilerini biliyorum.

İngilizce ders vermenizi kitapçıdan ayrı olarak söylemeyin. Kitapçıyla birlikte yürütmüşssünüz gibi söyleyin. Almanca ve Fransızcadan bahsetmeniz ne derece doğru olur onu bilemiyorum.

Benden size tavsiye, kitapçıda kazandığınızdan daha az kazansanız bile, yazılımcı olarak bir yerde işe başlayın ve pasınızı atın artık.
  • compadrito  (05.07.14 20:21:03) 
ön yazı önemli. daha çok neden o işe talip olduğunuzdan, şirkete neler katabileceğinizden bahsedin. arada da "yapmak zorunda kaldığım kitapçılık işinde insan ilişkileri, sabır (burası daha doldurulabilir) vb konularda kendimi geliştirdim falan diyin. tabii burada şöyle bir durum var: mesela yapacağınız iş insan ilişkisi gerektirmiyordur o zaman bunun size artısı olmaz.

yani demek istediğim yaptığınız işte öyle bir tecrübe kazanmış olun ki başvuracağınız işte işinize yarasın.

keşke bu kadar uzun ara vermeseymişsiniz
  • paltar yuyan masin  (05.07.14 20:37:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.