[]

dini hikayeye ihtiyacım var

ömrü boyunca günah işlemiş olanların bile cennete gidebildiklerine,
cennet ile cehennemin tam ortasında ölünce Allah tarafından cennete yaklaştırılan adama,
tövbe etmenin önemine
dair dini hikayelere ihtiyacım var. google'dan şimdiye kadar arayıpta bulamadığım bişey olmadı ama bunlar için doğru kelimeleri bulamadım sanırım.

 
üşenmesem ben anlatırdım şimdi. dur bi de ben bakam, ne için lazımdı?


  • seksen9  (05.07.14 15:48:21) 
  • irbat  (05.07.14 15:58:05) 
sevdiğim hisselerdendir ; ( edit: kıssa hisse karışmış )

vakti zamanında çölde astığı astık kestiği kestik bir harami varmış , elinden kurtulan olmazmış , kervan soyma - tecavüz - yağma - haksızlık - adaletsizlik - şerrefsizlik bundan sorulurmuş .. Dayı yaşlanmış.. Yaşlanmış .. gücü kuvveti azalmış.. Sarmış bir ölüm korkusu .. Yakınlarda bir kasabada bir derviş varmış Hak dostuymuş ; varmış gitmiş yanına .. Anlatmış meramını.. sormuş ''hacı amca hacı amca bu kadar günaha rağmen affedilmenin bir yolu var mıdır '' diye Derviş efendi ona kupkuru bir dal vermiş , tövbe etmesini ardından da o kuru dalı çöl kumlarına gömmesini her günde sulamasını tembih etmiş ; demiş ki '' bu kuru dal ne zaman çiçekli böcekli bir hal alır o zaman sen cennetliksin .'' Bol bol hayır işi yapmasını da nasihat etmeyi unutmamış.. Aradan yıllar geçmiş bizim harami humanizm konusunda primatliktan homo sapien sapien'liğe yaklaşırken yani hayır üstüne hayır yaparken günlerden bir gün 2 atlı önde 1 atlı arkada bir kovalamacaya şahit olmuş çadırından az uzakta , elini siper etmiş uzaklara bir bakmış genç bir kadın genç bir erkek belli ki sevdicekler takılıyorlar ; arkada da elinde koca yatağan üstü başı toz içinde namlı bir eşkiya.. koşmuş hemen çadırına almış kılıcını atlamış atına sürmüş süvarinin üstüne.. yaşlı kurt yılların deneyimi ile obi van olmuş kesmiş genç haramiyi .. kurtarmış sevdicekleri ve o an dank etmiş aklına gelmiş ettiği tövbe aklına gelmiş yıllar önde dervişe verdiği söz.. ağlamaya başlamış haraminin cesedi başında hıçkıra hıçkıra .. teselli edeni olmamış.. gece karanlık çökmüş yaşlı harami çadırına dönmek zorunda kalmış ve süpriz !!!
---spoiler----
ağaç çiçekleniş böceklenmiş !!
, sanki o kuru dalı Bob Ross boyamış rahmetli bol platin sarısı kumun içine biraz islam yeşili atmış.
---spoiler----
Bizim yaşlı harami o an anlamış aslında her şerde bir hayır olduğunu (:
  • the imp  (05.07.14 16:03:47 ~ 16:05:57) 
Bisr-i hafi var tgrt evliyasindan.


  • nereye bu gidis  (05.07.14 17:07:31) 
Bu de seks iscisi bi arkadasimizin susuzluktan olmek uzere olan bir kopege ayakkabisiyla kuyudan su icirmesi sayesinde cennete gittigini anlatan meşhur bi menkibe vardır.


  • nereye bu gidis  (05.07.14 17:09:08) 
Favori hikayelerimden biridir. 99 kişiyi öldürenin tövbesi

Buyrun

www.google.com.tr
  • efruz  (05.07.14 17:34:43 ~ 17:35:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.