[]

kopegin korkmasi

bilenleriniz vardir birkac duyuru acmistim, uc bacakli bir kopek sahiplendim ben. dun gece itibariyle eve getirebildim.

sorunumuz su ki bu cocuk evde korkuyor. odada yalniz kalinca titriyor ve evin icinde hic dolasmiyor. disarda boyle degil, kosturuyor oynuyor mutlu ama eve girmek istemiyor, kucagima alip sokuyorum ve titriyor, biraktigim yerden tek adim atmiyor.

cok uzuluyorum. nasil alismasini kolaylastirabiliriz ki?

 
İlginizi, sevginizi ve şefkâtinizi vereceksiniz. Bu üçü haricinde ona verebileceğiniz daha değerli bir şey yok. Onu yalnız bırakmayın ve onun yanındayken hareketlerinize özen gösterin. Ani hareketlerden kaçının ve sesinizi yanındayken (başkasına dahi olsa) yükseltmeyin sakın. Zamanla atlatacak.


  • air  (05.07.14 11:53:54 ~ 11:54:27) 
evin içinde bunu en ufak bir çabasını ödüllendirin.
siz de gidip onun yanına oturun, takılın biraz. kendini güvende hissetsin. sonra az öteye gidin, sonra biraz daha öteye.. sizden cesaret alabilir.

  • innerbliss  (05.07.14 14:48:25) 
yazip yazip sildim. zorluklar bekliyor sizi de. korkulu kopekler uzerine cok kaynak okudum ve en son sunu anladim. kopeginiz korkuyorsa, bir sey yok demeyin, yani oyle hissetirmeye calismayin cunku bir sey var. tehlike her yerde var. ama sizin yaninizda guvende. asil onemli olan bu olmali onun icin. muhtemeln havai fisek korkusu da vardir. korktugunda evde saklanabilecegi guvende hissedecegi koltuk arkasi ya da banyo gibi bir yeri olsun.

soruya gelince. ben de kizimi trafik kazali, kollari alcidayken aldim eve ilk. sanirim ilk haftasini mutfakta gecirdi. sonra salona girdi, sonra koltuga kadar geldi. bu sure icinde hic zorlamadim. insanlara inanilmaz bir aski var ama guven problemini hala asamadik.
  • bir varmis bir yokmus  (07.07.14 02:55:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.