[]

direksiyon sınavı öncesi tavsiyeler?

selam usta şoförler.

malum sınav günü geldiği icin sabah sıcağı sıcağına tavsiyelerinizi almak istedim.

temel konularımiz paralel park, geri sürüş, göbek dönüşleri ve rampada kalkış. tabi bunlar harici tavsiyeleride unutmayın.

birde sag seritten döner kavşağa yaklasip sola donme olayını izah ederseniz sevinirim. (serit değiştirme, sinyaller, hız vs.)

yolunuz her daim açık olsun.

 
heyecanlanma, telaş yapma yeterli olur. gerisini yaparsın zaten. zaten değerlendiren kişiler özellikle heyecan yapıp yapmamana bakar. şöyle düşün, arabayı kırmızı ışıkta stop ettirirsin sonra soğukkanlı davranıp hemen çalıştırırsın bu şekilde kaza yapma olasılığın düşük veya trafiği aksatma olasılığı düşük. ama heyecanlandığında kaza yapma veya trafiği aksatma olasılığın daha fazla.

bir de sana soru sorduklarında en fazla dikiz aynasından bak adamlara.

kolay gelsin.
  • seksli harf  (05.07.14 07:54:06 ~ 07:54:31) 
komisyon ekibi ve direksiyon hocan araca bindikten sonra onların gözünün önünde aynaları, koltuğunu ayarla, kemerini tak. bu kaç puandı bilmiyorum ama bayağı bir etkiliyor. benim direksiyon sınavım 1 dakika bile sürmedi. seninle birlikte bilmem kaç kişi o sınava girecek yani herkese dur - kalk, göbek dönüşü, rampada kalkış yaptırmayacaklar. belki düz yolda sürüp sadece cepte durdurursun arabayı. rahat ol...

döner kavşak olayı da şu;
i.hizliresim.com

arabayı 2. vitesin üzerinde sürme.. yolun durumuna göre 3 ama üzeri gereksiz yani...
  • synche  (05.07.14 08:18:40 ~ 15:43:23) 
imkanın varsa 1 kaşık pasiflora iç. heyecan meyecan kalmaz. bir tanıdığım 2 kere kaldı heyecandan. 3 üncü de içti gitti ve geçti. ya da psikolojikti.


  • kekremsinarkoleptik  (05.07.14 08:20:34) 
"komisyon ekibi ve direksiyon hocan araca bindikten sonra onların gözünün önünde aynaları, koltuğunu ayarla. bu kaç puandı bilmiyorum ama bayağı bir etkiliyor. benim direksiyon sınavım 1 dakika bile sürmedi. seninle birlikte bilmem kaç kişi o sınava girecek yani herkese dur - kalk, göbek dönüşü, rampada kalkış yaptırmayacaklar. belki düz yolda sürüp sadece cepte durdurursun arabayı. rahat ol..."

eski sistemde sınava girmiş olanların yorumlarını dikkate alma. en az 25dk araç kullanacaksın.

araca girince klasik kontrolleri yap. kalkarken sinyalini ver, aynadan bak, dikkatlice kalk.

hızlı gitme. dediğim gibi 25 dk süren var. zaman geçirmen lazım.

umuyorum ki parkurda daha önceden araç sürmüşsündür, yoksa hocalar sen hiç direksiyon eğitimine gelmedin mi diye sıkıştıracaklar.

sinyallere aman dikkat.

haydi bakalım. kadın veya aşırı acemi değilsen ilk denemede geçersin.
  • bira sisesi kapagi  (05.07.14 09:58:05) 
Şurada madde madde özet bilgiler var. Kalkışta ve duruşta yapılması gerekenler de var, bi bakın: dl.dropboxusercontent.com


  • marjory  (05.07.14 10:04:20) 
arabadan inerken kapıyı sağ elinle aç benim 10 puan burdan gitmişti.


  • ada meltemi  (05.07.14 10:10:10) 
Ee sonuç ne oldu? Geçebildin mi?


  • zendepo  (06.07.14 19:30:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.