[]

etleri tanımak

merhaba anti vegan dostlarım.

kırmızı et yemeye bayılıyorum. ama atıyorum şuranın eti güzeldir, şunu şöyle marine edip ızgarada pişirirsen güzel olur tarzı şeylerden hiç haberim yok gibi bir şey. ama ayıp etmenin manası yok, öğrenmek istiyorum. kırmızı et tadımı yapmak, farklı tatlar keşfetmek istiyorum. nusret kasaplık yapmış her şeyi öğrenmiş ama benim böyle bir imkanım yok. ne yapmalı?


 
önce veganlara saygılı olmaya çalışarak işe başlayabilirsin.
edit: veganlardan herhangi bir laf gelmiyorken antivegan dostlarım diye başlanırsa bir lafa saygısızlıktır bu. daşşak yeme önerisi de güzelmiş, anca daşşaklarınızı yiyin iyi ki bir o var..
not: vegan değilim.
  • anil  (05.07.14 05:36:23 ~ 18:47:02) 
veganlara saygı duy!!!! yoksa kulaklarına havuç tıkarlar!!!!! afasdasfd
ulan adam ne saygısızlık yapmış da saygı duy deniliyor. olaya bak.

etle çalışan aşçılar genelde marine yapmazlar bildiğim kadarıyla. etin bütün olayı pişirmek. yağ dağılımı iyi olan bi et bulacaksın, kalın ve dövülmemiş olacak. döküm tavan olacak falan, bunlar herkesin bildiği şeyler zaten. neyi nasıl pişiririm konusunda da tarif videoları izle oldu bitti.
  • loser blueser  (05.07.14 05:43:55) 
veganlar senin daşşaanı yesin.

internette biraz araştırıp hangi eti nasıl pişirmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.
  • i ve been mistreated  (05.07.14 08:18:19) 
zeytinyağı , süt ve karabiber bunları marine etmekte kullanabilirsin ,
dökme demir tavada çok ama çok daha üst lezzetlere ulaşabilirsin.

aşağıdaki video naif alıngan veganlara gelsin

www.youtube.com
  • the imp  (05.07.14 09:05:02) 
şu yazı ilginizi çekebilir: www.loplopculer.com


  • icemint  (05.07.14 09:11:11) 
Normalde 300 gramlık bir dilim antrikotu zeytinyağının içine karabiber zencefil kekik ve biraz da sütle marine edebilirsin ama hiçbiri bana 10 dakika önceden yüksek ateşte ısıtılmış döküm tavada mühürlenmiş etin iki yüzünü dörder dakika biraz karabiber döküp kızarttıktan sonra 10 dakika dinlendirip yemenin zevkini vermiyor. Böylesini tavsiye ediyorum.

Buradaki anahtar kelimeler; Tavayı yüksek ateşte ısıtmak, eti mühürlemek ve pişirme işlemi bittikten sonra 10 dakika dinlendirmek.

Ek olarak: Pişen ete çatal saplamayın suyu akar, spatulayla çevirin. Pişen eti sık sık çevirmeyin; bir yüzünü bir kez çevirecek şekilde pişirin. Eti dövdürmeyin.
  • angelus  (05.07.14 10:56:34) 
cevaplar için çok çok teşekkür ederim. fakat sadece pişirme olarak sormamıştım. yani atıyorum yeni zelandanın kuzusu irlanda danasından daha iyidir, şu etin yağı alınmazsa daha iyi olur gibi etle ilgili bolca bilgi arıyorum.


  • patr  (05.07.14 22:21:45) 
"meat cuts" diye aratıp görsellere bak.

livestrongandsore.com

şu işişni görür sanırım
  • jadle  (07.07.14 10:37:53) 
Rouxbe Cooking School var. Meat kısmı olağanüstü.


  • jadle  (07.07.14 10:38:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.