[]

Uyku getiren birsey. Cidden getiren.

3-4 ayda bir netten arastirim, hicbirsey bulamam, rutin:)
Buraya sorayim, uykumu getirecek birsey tavsiye edecek olan varmi?

Yogurt, adacayi, melisa cayi demeyin lutfen. Bunlar hicbir ise yarmiyor. Hicbir faydasi yok!

Bir de abuk subuk secenekler sunmayiniz, cevap geldi diye bakiyorum, hevesim kursagimda kaliyor:) (ersar, ot falan gibi abuk subuk seyler)

 
hele bi kefiri dene sen.


  • candanag  (05.07.14 00:45:07) 
papatya çayı


  • zencipanda  (05.07.14 00:49:22) 
defne yapragi ye


  • hurma  (05.07.14 00:51:15) 
Şarap? Çok ciddiyim. Anında uyuyorum şarap içince.


  • gebere jackson  (05.07.14 00:51:58) 
uykun niye gelmiyor? enerjik misin? düsünceler mi var aklinda? uyanirken terliyor musun? sicakliyor musun yatarken? uyku esnasinda uyaniyor musun? gece tuvalete kalkiyor musun?

en temiz yöntem gün icinde kendini yormaktir. sizar koma gibi temiz uyursun. zihin yorulur beden yorulmazsa olmaz, beden yorulacak. spor yapiyor musun? yatmadan en az 3 saat evvel bir seyler yemeyi birakiyor musun?

sorular sorular, sonra de bize cay demeyin su demeyin. ne bilelim derdin ne?
  • portmanto  (05.07.14 00:54:12) 
@portmanto

enerjik degilim, dusnceler havadan sudan, (hafta sonu ne yapsam gibi siradan seyler, bazende sinir bozucu seyler) uyanirken terlemiyorum, yatarken sicaklama yok, uyku esnasinda birkac kez uyandigim oluyor ama tekrar dalmakta hic zorlanmiyorum, ama mutlaka sabah is icin kalkmam geren saatten 1 -1,5 saat onceside uyaniyorum tekrar uyuyorum bu stadart. gece tuvalete hic kalkmiyorum.

Duzenli spor yaptigim yok bazen pazar gunu uzun yuruyuse gittigim oluyor.
Yorulmak konusuna gelince cok denedim, ayakta duracak halim olmadiginda da ayni. Aksam yemegi saatim dengesiz. 8 de yedigim de oluyor 11de de.

Sabah gebere gebee kalkiyorum aksam yine ayni. Mesela bugun saat 16:00 gibi isyerinde gozlerim kapaniyordu ama suan saat 1, benim uykum yok.
  • delifaruk  (05.07.14 01:02:47 ~ 01:15:01) 
uymadan önce bütün kaslarını 5 saniye boyunca esnet (herşey maksimumda pozu), sabah kalkıp sonucu yaz :)


  • tolga asp  (05.07.14 01:02:51) 
uyuyamıyorsan değişik bir yol daha var, yemeli içmeli değil. yere halının üstüne uzan sırt üstü 10 dakika hareket etmeden dur sonra yatağa dön mışıl mışıl uyuyacaksın.


  • ada meltemi  (05.07.14 01:07:35) 
yazmayı unutmuşum, kesinlikle kitap okumayı deneyin. ilk paragrafta uykuya dalıyorum.
ya da bol felsefik filmler izleyin. asdasf

  • gebere jackson  (05.07.14 01:11:09) 
Suana kadar gelen ve bundan sonra gelecek cevaplari deneyip sonucu bildirecegim. Tesekkurelr. Biri ise yararsa cok dua ederim:)

@gebere jackson
Bu ara okuyamiyorum, kafam dagiliyor.
  • delifaruk  (05.07.14 01:12:57 ~ 01:14:31) 
yastığına birkaç veya su dolu bir bardağa 10-15 damla lavanta yağı damlatabilirsin. denemedim ama ekşi'de lavanta yağı başlığını okursan her derde deva olduğunu görebilirsin, bence denemeye değer :)


  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (05.07.14 01:14:49 ~ 01:15:29) 
kantaron otu diye bişey var, çay gibi demleyip içiyorsun. direk sakinleştirip uyku yapıyor.


  • ordabiyerde  (05.07.14 01:18:40) 
2 bira iç


  • sta  (05.07.14 01:23:33) 
telefonla youtube'dan Tarihin Arka Odası dinlemek


  • michael_knight  (05.07.14 01:31:02) 
simdi bence asil nokta neden uyanip durdugun. gece kalkiyorsun ama tuvalete degil, gözlerin kapaniyor gibi oluyor uykunun geldigi ara var ama bu da gün icinde gece degil.

simdi ilk diyecegim denen beslenme önerileri sacma degil, yogurt muz ve diger caylarin hepsinin net yarari var. göz kapaklarini yeni duydum ufkum katlandi gercekten, stretch de kaslari rahatlatir ama benim sorum hala gece niye kalktigin.

uyku üzerine baktiysan biraz biliyorsundur fazlar var, derin faz en temizi, an kisasi. sleep cycle diye bir olay var mesela, ona göre cycle arasinda uyanmak riskli, dinlenmeden kalkiyorsun. power napping diye bir olay var, onda da gece verimsiz uyuyanlar icin gün icinde belirli araliklarda kisa uykular öneriyorlar. 15dkya kadar düsüyor bu kisa uykular. belki ilgini ceker.

telefon appi var sleep as android gibi, ya da iphone mu neyse sleepbot vs kur. bir bak bakalim gece hareket ediyor musun, konusuyor musun neler oluyor.

odani havalandir, kokulardan arindir ya da sevdigin birkac sey ekle, icerisi karanlik olsun, telefon vs olmasin gece calabilecek isigi yanabilecek falan, yatis pozisyonun ve yastigin nefes almani engellemesin. bir dene bunu, digerlerini de dene, olmazsa gene konusalim.

cünkü bende derdin uykuya dalamamak degil, gecenin bir yarisinda uyanman garip, o saatten 1,5 saat erken kalkman garip. yoksa uyutmak olay, uyuyor kalmani saglamak zor.
  • portmanto  (05.07.14 01:31:38) 
@ordabiyerde
Kantaronu hicbirerde bulamadim:(

@portmanto
Tam tersine uykuya dalmakta cok zorlaniyorum. Gece pek uyandigim yok. Dedigim gibi gece uyansam bile hemen tekrar dalabiliyorum ki bu nadir olan birsey. Sadece sabah 1-1,5 saat erken uyanip tekrar uyuma olayi sabit. Ama en onemlisi uykuya dalamiyorum. Bir kere daldiktan sonra sorun yok.
  • delifaruk  (05.07.14 01:46:13 ~ 01:46:38) 
benim demek istedigim uykuya dalma kismina cözüm bulursunuz burdakileri bir deneyin önce. ama bence garip olan sik sik uyanabilmeniz. derin bir uyku cekemiyor olusunuz ki bu da derine inmediginiz zihnin yeterince dinlenmedigi anlamina geliyor yanilmiyorsam.

o yüzden bir bakin belki baska bir acidan yaklasiriz. yeniden uykuya dalabilmenizde degilim ben niye uyanip yeniden dalmaya ihtiyac duymanizdayim.
  • portmanto  (05.07.14 01:52:25) 
tek düzen muhasebe kitabı ya da Yargıtay içtihatlarını okuyun.

yatmadan iki saat öncesinden itibaren, televizyon ve bilgisayardan uzak durun. ekrandan, monitörden gelen parlak ışık, beynin gece gündüz kavramını karıştırıyor. tepeden parlak aydınlatma yerine, loş ışıklı bir ortama geçin ve okumaya başlayın.
  • compadrito  (05.07.14 03:01:46 ~ 03:03:43) 
@podrostok Eksi sozlukte verdigi basliktaki yontem dun gece ise yaradi. Fakat saat zaten epey gec oldugu icin erken bir saatte yine deneyip bildirecegim.

Diger yontemlerdende deneyip ise yaradigini gorursem bilgi verecegim.
  • delifaruk  (05.07.14 14:26:09 ~ 14:26:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.