[]

Bu semtten çok sıkıldım!

Tercih döneminin olduğu günlerde gençlerin telaşını görüp tekrar düşüncelere daldım. Çoğu kişi okuduğu bölümden, şehirden veya kampüsten memnun olmayacak. Çünkü öğrencisinin tam olarak mutlu olduğu, gelecek vadeden üniversite sayısı belli.

Ben hep İzmir'de okumak istedim. Ege'de büyüdüm, sınav için çalıştım, sıkıntıya girdim herkes gibi. Ne var ki Buca'dayım. Bölümü isteyerek yazdım fakat o semt aklıma geldikçe bunalıyorum. Sokakları dar, kaldırımı olmayan, hiçbir sanatsal aktivitesi olmayan, insanlarının görgüsüz, ülkedeki modifiye şahin nüfusunun yarısının içinde bulunduğu, trafiği İstanbul ile yarışan bir semt burası.

Yaşım 20. Oradaki ortamı tanımak, çevreye aşina olmak için hazırlık okudum, önümde 4 yıl var.
Fakat buradan zevk alamıyorum. Hiçbir öğrenci mutlu değil, bu yıl dışarıda duyduğum şeylerin yarısı "sıkıldım" lafı.

Okuduğum ve hala okumayı istediğim bölüm işletme. Yabancı dilim oldukça iyi, hedefim bir şekilde yurtdışında yaşamak. Çocukluğumdan beri bu böyleydi ve akıcı şekilde İngilizce konuşabilmek çok eskiden önceliğim oldu.

Gözüm şu sıralar Ege Üniversitesi'nde. Orada Amerikan kültürü ve edebiyatı okuyan arkadaşlarım var, bölüm hakkında da çok yorum okudum. Tam istediğim gibi bir yer. Yeri güzel, kampüs hayatı var, kültürel olarak doyum alabileceğim bir yer.
Çevremdeki çoğu insan bu yabancı dilin varken üstüne işletme okuman büyük avantaj diyor.

Sizce ne yapayım? Yaşıtlarım, büyüklerim istediğiniz yorumu yapabilirsiniz.

 
valla ben sevmediğim yeri bıraktım 21 yaşında olmama rağmen. seneye 22 yaşında tekrar sınava gireceğim. sevmediğin yerde vakit geçmek bilmiyor. düşününce çok kolay gözüküyor ama çok zor.


  • geberix  (04.07.14 22:36:27) 
Allah aşkına 9 Eylül'de okuyup burada Bornova'da oturan kaç tane arkadaşım var. Gören de İzmir'in 50km uzağında bi ilçede falan yaşıyosun sanacak. En kötüsü geceye kadar Bornova'da takılıp baykuş hattıyla Buca'ya dönüyor. Bölümünü sevmiyosan iş ayrı ama Buca'yı sevmiyosan orada yaşamak zorunda değilsin.


  • bana da mi lolo  (04.07.14 22:40:48) 
Usta sen ne diyorsun ya 3 yil elazig 3 ondan onceki yilda da Samsun'da yaşadım üniversite için. Haline sukret İzmir gibi yerde yasiyorsun buca'ya etmedigin laf yok. Bolumu sevmiyorum de canımı ye da su gerçekten simarikca yani.


  • rubiks cube  (04.07.14 22:57:57) 
madem yurtdisinda yasamak istiyorsun; bulundugun bölümde kal ortalamani yüksek tut. mümkün olan en erken semesterda erasmusa basvur. ben olsam simdiden bir ülkeyi kafama koyar (avrupa'da) oranin dilini ögrenirdim. erasmusla gidince de dilini bildiginden o üniye gecis yapar egitim hayatina devam edersin.


  • kimse  (05.07.14 00:19:35) 
Ege Üniversitesi için Buca yani 9eylül terkedilmez, Ege'nin kampüsü de b.k gibi, Bornova da... Gideceksen odtü ya da Boğaziçi olsun, o kampüsleri görmeden de ege güzelmiş deme bence.

Not:odtü mezunu, ege de y.lisans, 9eylülde doktora yapan biriyim. Izmirde yaşamak için sırf bu üniversiteleri seçiyorum yoksa ortam 5 para etmez.
  • urasil  (05.07.14 00:38:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.