[]

dis kirigina ne yapmak lazim?

iyi aksamlar,

az once dislerimden biri tuzla buz oldu. 18-19 yillik gorevin hatirasi olarak, sadece koku kaldi.

son 4-5 gundur basima gelmeyen kalmadi, aglayacagim artik. ben bu disi ne yapacagim simdi? tamamen temizleyip yerine yeni dis mi taktirmaliyim ya da bos falan mi kalacak? bu halde durmasinin zarari var mi simdilik? tedavi ucreti tahminen ne kadar olur?

 
Neredeki dis olduguna bagli olmakla beraber kalan koku de cekip implant mi ney ondan yapilir sanirim.

Ama disciye gitmelisin mutlaka, cunku o hizadaki ust disin de asagiya dogru sarkmaya basliyor zamanla. Ya da yandakiler kayabilir. En azindan onun icin metal bir sey takar.

Gecmis olsun :(
  • Idonthaveausername  (04.07.14 21:14:24) 
ust tarafta, ortanin 3-4 solundaki. allahtan gorunmuyor agzimi kocaman acsam bile. yoksa cok daha fazla uzulecektim. hayir bir de anlamadim yani sert bir sey bile yemiyordum, pat diye kirildi serefsiz.


  • pescador  (04.07.14 21:16:06) 
caps vereydin iyiydi

koku varsa çürük vardır.

dolgu,kanal, kron, çekim, köprü, implant

her şey olabilir görmeden bilemeyiz o_0
  • neferkitty  (04.07.14 21:17:10) 
Aklima gelmisken implant 1000 tl civarinda sanirim. Bu yil bir arkadasim sormustu dis hekimine.


  • Idonthaveausername  (04.07.14 21:17:25) 
Kırılacağı varmış. İçi çürük muhtemelen koktuğuna göre. Dişçiye gidiyorsun, eğer kök sağlamsa üst kısmı alıyor kökü bırakıyor, kökün üstüne implant takıyor. Kök de kötüyse kökle birlikte söküp implant takıyor.

Benim de iki dişim eksik implant taktırmadım. Yandakiler kaydı o boşluğa doğru. Araları açık açık oldu yan dişlerin. Şimdiki aklım olsaydı implant yaptırır mıydım? hayır çünkü ağzıma ne kadar az yabancı madde girerse o kadar iyi. Ama dişlerimin ayrık kalması beni üzmüyor. Seni üzecekse taktır. Doktorların tavsiyesi implant taktırman üzerine.
  • harzem  (04.07.14 21:20:21 ~ 21:20:50) 
caps almayi beceremedim, net gorunmuyor hic. birkac curugum vardi, onlardan biri olmasi lazim. bir de dis macunu degistirdim bir hafta kadar once ama alakasi yoktur sanirim?

implant 1000 liraysa... ben boyle yasasam bi sey olur mu? istemem implant mimplant. zararli mi bu halde kalmasi? benim aylik gelirim o kadar degil :/
  • pescador  (04.07.14 21:20:35) 
İmplant taktırmasan bile dişçiye gidip kalan kısmı temizletmen veya önerisine göre çektirmen lazım.

İmplant taktırmak ömürlük bir karar, bence doktora sor karar vermeden önce.

Çekilip temizlendikten sonra implant taktırmasan da zararlı değil, ama çevredeki dişlerin yeri biraz bozunur.
  • harzem  (04.07.14 21:21:58 ~ 21:22:48) 
macunla alakası yok, son 3-6 aylık bir süreçte çürüğün varmış ve sen fark etmemişsin o da zayıf kalınca en ufak darbede kırılmış işte.
düzenli diş hekimi kontrolü mühim.

  • neferkitty  (04.07.14 21:22:04) 
@neferkitty arkadaş sadece kökü kaldı demek istemiş. türkçe karakteri yok.


  • bira sisesi kapagi  (04.07.14 21:22:24) 
o kısmı görmedim o zaman kanal, kron,implant ve köprüye düştü ihtimaller hala görmek lazım belki kurtulur :))

köprü iyi değil çekilirse implant yaptır.
  • neferkitty  (04.07.14 21:23:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.