[]

Ders calismayan kardese care

Liseyi bu sene bitiren kardesim üni kazanamadi. ebeveyn anadoluda kücük bir sehirde yasiyor ve nere gelirse gidersin beklemezsin filan dediler. Tahminimce bu sebepten normalden de kötü yapti ki gidemesin.

Simdi bu kardesin hic calisma disiplini yok anne-babayla da ev arkadaslari gibi yasamaktalar. Dolayisiyla onu disipline edebilececk birileri evde yok. Kendi önümüzdeki sene icin baya yükseklerden ucuyor ama bu calisma temposuyla bahsettigi bölüm/ünileri kazanan görmedim.

Yatili dersaneye mi göndersek diyoruz? bu konuda tecrübesi olan yada bilen var mi? önerir misiniz?

 
Bu çocuk okumak istiyor mu onu bi söyleyin. Diploma alması o işi yapabileceği anlamına gelmez çünkü. Normalde aylaksa, diplomalı aylak olur. Eğer okuyacağı yoksa bi işlere şimdiden başlasın. 4 yıl sonra evini düzmüş bile olur.


  • harzem  (04.07.14 21:06:16) 
sen nerdesin? istanbul'daysan çocuğu getir gezdir iyice gece hayatını filan görsün. çalışıp istanbul'u kazan diye aklına gir çocuğun.


  • nodrap  (04.07.14 21:08:47) 
okumak istiyor kesinlikle. bir de aralarinda yaklasik 10 yas olan 2 abi-ablasi var. Egitim seviyeleri, kariyerleri tr ortalamasinin oldukca üstünde. baba da öyle. ama herkes maasli calisan yani kendi hayatini kendi kurtarmasi lazim benzer bi yasam kalitesi yakalamak icin. kendi de farkinda. ama bir takim ailevi sebeplerden dolayi zorlu bir cocukluk gecirdi ve nasil desem sanki yasam enerjisi cekilmis gibi. istiyor ama 17 yasinda olan bi insanda olmasi gereken canlilik yok en basta.


  • kimse  (04.07.14 21:12:05) 
yatılı dersane iyidir fakat arkadaş çevresi çok önemli. onlarla iyice sapıtıp dersaneyi asarsa emeğiniz boşa gider.

rehberliği iyi bir dersaneye gönderin. tanıdık varsa direk ona emanet edin. anne babayı takmasa da öğretmeninden çekinen biridir diye umuyorum. yok eğer öğretmenlerine de saygısızlık yapacaksa hiç uğraşmayın, iş hayatına atılsın. sonra vay ben neden okumadım der.
  • seksen9  (04.07.14 21:13:12 ~ 21:15:37) 
@nodrap ben simdi yurtdisinda yasiyorum. ama kendini lise 2 den itibaren istanbulda yasayan abimizle beraber gezdirdik, misal nevizadede takildi, haftasonu nba maci izlemeye geldigi oldu. heveslensin diye yaptik. baya da heveslendi ama icraata dökülmedi daha.

@seksen9 gecen sene dersaneye gitti ama kendi cok efendi bir cocuk dolayisiyla hocalari kendini cok seviyor. okulda bile daha düsük notlar almasi gerekirken cok akli basinda efendi saygili diye kayirdilar hep yüksek not verdiler.
  • kimse  (04.07.14 21:13:56 ~ 21:15:59) 
biraz benim gibiymiş o zaman :) ben de tembeldim ama hocalara saygıda kusur etmezdim.

o zaman hocaların birebir ilgilenebileceği bir dersane lazım. öncelik bu olsun. küçük bir dersane de olabilir köklü bir dersane de.

ikinci önceliğiniz eğitici seminerler olmalı. böyle gaza getiren cinsten. üniversite okursa ne olur, hayallerine nasıl ulaşır bunun planını yapmalı.

bi de siz konuşun. 15 yıl sonra kendini nerde görmek istermiş bi sorun. sonra 10 sonra 5 diye düşürerek sorun bunu. herkesin bi hayali vardır.

hayali yoksa eğer psikolojik destek alması gerekebilir :/ şimdi verdiği kararlar hayatını etkileyecek.
  • seksen9  (04.07.14 21:20:59) 
o yaşam enerjisi çekildiyse çok birşey bekleme. muhtemelen çocuğun içten içe hiçbirşey yapası yoktur. profesyonel destek almalı herşeyden önce.


  • diego de almagro  (04.07.14 22:01:30) 
benim israrim üstüne baba bulundugu sehirde devlet hastanesinde psikologa götürdü. yarim saat konusmuslar adam (psikolog demeye dilim varmiyor) oglunuzun bir sorunu yok demis. psikologa gitmek icin deli olmak gerektigini saniyor insanlar yasadiklari sehirde. en az 6-7 kisi var bildigim yakin ve daha büyük sehirlere gidiyorlar özel psikologa ama o da cok külfetli maddi acidan.

ben de ablasi olarak üzülüyorum. dogru düzgün bi hayati olsun istiyorum hayati keskelerle dolmasin diye :(
  • kimse  (04.07.14 22:08:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.