[]

yurtdışı, yanında bulundurulacak maksimum para miktarı

yurtdışına giderken yanınızda maksimum şu kadar para olabilir diye bir kural var mı? bir tanıdık ingiltere'ye gidecek de, arkadaşları belli bi meblağdan fazla olursa yanında parana el konur demişler. nedir bu işin aslı?




 
genelde 10,000 euro limit vardir, elbette el konmaz, gider deklare edersiniz gumrukte direkt gecersiniz.


  • Lorik Cana  (04.07.14 14:15:38) 
www.mfa.gov.tr
Yolcu beraberinde Türk Parası veya döviz getirilmesi/götürülmesi mümkün müdür?

- Yolcuların Türk Parasını ve dövizi beraberlerinde Türkiye'ye getirmeleri serbesttir.
- Yolcular, 5000.-ABD Doları veya eşitine kadar efektifi ve en çok 5.000 ABD Doları karşılığı Türk parasını beraberlerinde yurt dışına çıkarabilirler.
- Dışarıda yerleşik kişiler ile Türkiye'de yerleşik sayılmakla birlikte yurt dışında çalışan Türk uyruklu kişiler, yurda girişlerinde beyan etmiş olmak, Türkiye’de yerleşik kişiler ise bankalar ve özel finans kurumlarından döviz satın aldıklarını tevsik etmek kaydıyla 5.000.- ABD Doları veya eşitini aşan miktarlardaki efektifi beraberlerinde yurt dışına serbestçe çıkarabilirler.
  • emrahday  (04.07.14 14:18:42 ~ 14:23:41) 
Gumruge beyanda bulunurken soruyorlar kagitta, yaninda x miktardan fazla nalit var mi diye. Varsa ve hayir diyip yakalanirsan sikinti cikiyor. Evet dersen ne oluyor onu bilmiyorum.

Lost'ta olmustu oyle bir sey, amerikalilar paraya el koyuyoruz evrak islemlerinden sonra ancak geri alabilirsiniz fln demisti bir karaktere.
  • patricia kitten  (04.07.14 14:20:27) 
www.hmrc.gov.uk
google'da cikan ilk sayfa. sinir 10.000 euro veya degerinde doviz.

senede 6 defa hollandaya giris cikis yaparim. cok nadiren gumrukten cikarken (hollandaya giris yaparken) gumruge tabi esyaniz var mi diye sorarlardi, ilk defa gecen sefer direkt "yaninizda ne kadar para var" diye sordular (200 euro filan vardi), inanmadilar ve icigima cicigima kadar para aradilar. yani 5 senedir ilk defa gordum ama sansa bagli olarak kontrole denk gelinebilir, aklinizda olsun.
  • lamartin  (04.07.14 15:05:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.