[]

yapay tatlandırıcı

tatlıya aşırı düşkünüm çok fazla şekerli yiyecek tüketiyorum. bari içtiğim içeceklerdeki şeker oranını düşüreyim diyerek çayı şekersiz içmeye niyetlendim ama çekilecek gibi değil. mümkün değil içemiyorum. yapay tatlandırıcıların şekerden daha zararsız olduğunu okumuştum bi kaç yerde. ancak incelediğimde çok fazla seçenek olduğunu gördüm. sonuçta yapay tatlandırıcılar da kimyasal olduğundan bi dereceye kadar zararları vardır ancak piyasadaki en zararsız yapay tatlandırıcı hangisi veya hangileri? ya da bitkisel yapay tatlandırıcı diye bişey var mı?




 
bal deneyebilirsin


  • sirena  (04.07.14 14:05:06) 
www.balparmak.com.tr :) hem zarasız hem tadı daha güzel. şekeri bırakmamış olsaydım bunu tercih ederdim


  • harekatamiri  (04.07.14 14:06:27) 
bitkisel yapay tatlandırıcı var ama adını unuttum, gugıldan bakın, çıkar. biraz pahalı fakat.


  • nereye bu gidis  (04.07.14 14:16:40) 
bitkisel yapay tatlandırıcı: stevia.
yine de hepsi zararlıdır.
splenda ve stevianın daha az zararlı olduğu söyleniyor.

çaya tarçın atmayı deneyin. çubuk tarçın.
hurma suyu da bir alternatif olarak değerlendirilebilir.
  • icemint  (04.07.14 14:18:50) 
Bal da şekerdir. Mucize gibi anlatıldığına bakma, %80 civarı saf şeker, kalanı çeşitli mineraller ve sudur. faydalı olan kısmı bu %20 olmasına rağmen amacın şekeri azaltmaksa bal işine yaramaz.

tr.wikipedia.org
en.wikipedia.org

yapay tatlandırıcılar da insülin sistemine zarar veriyor, ama şekerden daha çok mu az mı bilmiyorum. Ona da yüklenmemek gerekiyor.
  • harzem  (04.07.14 14:26:27 ~ 14:27:42) 
Tarçın senin çözümün. Şekersizliğe alışmanı kolaylaştırır. Balın şekerden çok farkı yok.


  • arnold schwarzeneger  (04.07.14 14:37:14) 
splenda tadı en iyi olan
stevia daha ekşi gibi
ama bu ikisi iyi olanları.
takita falan var. hiç tavsiye etmiyorum. sorbitol içerenler aşırı derecede gaz yapıyor, ishal yapabiliyor.
onun dışında kanserojen olması, diyabet tetiklemesi gibi açılardan zararına bakıyorsak kanıtlanmış bir zarar hiç bir tatlandırıcıda yok. pek çok makale okudum bu konuda. biri zararı var diyor, diğeri yok. biri zayıflatır diyor, diğeri kilo aldırır. net değil yani.
  • inthechaos  (04.07.14 16:42:27) 
Her türlü yapay tatlandırıcı, vücutta toksik etkisi yaratıyor. Vücut tanımıyor yani bu tür ürünleri direkt zehir muamelesi yapıyor. Tabii o esnada ne kadar zarar verebilirse o kadar zararı dokunuyor. O nedenle yapay tatlandırıcı kullanmayın. Bu daha az zararlı bu çok zararlı bir şey yok; hepsi zararlı. Onun dışında bal da kullanmayın, o da şeker. Sofra şekerinin ne tür etkileri varsa balın içindeki şekerin de aynı etkileri var. Onu da kullanmayın. İçecekleri ya olduğu gibi tüketmeye alışın ya da tüketmeyin, orta yolu yok ne yazık ki.


  • angelus  (04.07.14 16:47:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.