[]

vestel gerçekten çok büyük bir firma mı?

hani yurtdışında bile övünülecek cinsten. teknolojiye katkısı, üretimi, satışı vs..ne alemde?




 
yurt dışında da yurt içinde de övünülecek bir yanı yok. bu firmanın ürettiği televizyonları x isimli yabancı bir firma üretseydi türkiye pazarında kendine yer bulamazdı. bizzat vestel'de çalışan tanıdıklarım vasıtası ile söylüyorum bunu, işkembeden uydurmuyorum. tek övünülecek yanı vestel city diye bilinen manisa osb'nin yarısını kaplayan yerleşkesi olabilir. 800 kişilik ar-ge ekibi var ama yaptıkları şeyler hep diğer markaların yaptığı yenilikleri taklit etmek.

intel'den işlemci, kingston'dan ram alıp bunları montaj ederek adam gibi bir bilgisayar bile üretemiyor. vestel bilgisayar alan, çevresinde gören var mı?

son olarak Batuhanolabilir'in de bahsettiği gibi anormal bir patronu var. "Bu adam niye kravat takmamış bugün, kovun bunu." gibi şeyler söyleyebiliyor. Bugün mühendis olarak girer işe başlarsın, 4 yıl sonra sana ihtiyaçları kalmazsa anında şutlanırsın, gözünün yaşına bakmazlar.
  • himmet dayi  (04.07.14 08:11:21) 
Teknolojiye katkısı yok, AR-GE diye bir şey yok. Ama Türkiye'de gerçek anlamda AR-GE yapan kaç şirket var ki? Eczacıbaşı bile gitti AR-GE ofisini İngiltere'de açtı.

Türkiye çapında Vestel büyük bir şirket. Kıyaslama yapmak gerekirse Arçelik daha büyük.
  • hiko seijuro  (04.07.14 08:22:25) 
outsource çalışıyorum vestel de, kalite ya da ar-ge olarak bir şey diyemiyorum birimlerle ilgim olmadığından ama üretim olarak toshiba, schaub lorenz gibi 10-15 markanın fason üretimini yapıyor, 14000 kişi çalıştırıyor vestel city de.


  • mirty  (04.07.14 08:37:48) 
borsada zengin eden şirket :)

eksisozluk.com
eksisozluk.com
  • [silinmiş]  (04.07.14 08:44:47) 
Nat Geo Mega Fabrikalar'da vestel'in de belgeselini yaptigina gore buyuk bence


  • mukrime  (04.07.14 09:24:45) 
Fabrikası çok büyük. Teknolojiye katkisi, sanmiyorum. Birde Okul okumamis, cirakliktan gelmiş bir sahibi var. Her firsatada bunu söylüyormuş.


  • delifaruk  (04.07.14 09:32:18) 
Vestel'de stajını yapmış biri olarak söyleyeyim. Vestel ile ilgisi olanlarca ilk akla gelen Ahmet Nazif Zorlu ve hakkında söylenenler doğru. Batuhanolabilir ve himmet dayi'nın dedikleri doğru, zamanında Gaziemir Serbest Bölge'deki fabrikaya tedbil gelirdi. Hiç görmediğim halde herkesin ciddileşmesinden onun orada olduğunu anlardım. Ayrıca esneyen bir çalışanı "Bu çalışan uykusunu alamıyor, bizim için verimli bir çalışan olamaz" diyerek attırdığı doğrudur. Bu tarz nedenlerden dolayı da beyaz yakaya bakıldığında (Ar-Ge grubu biraz daha rahat, serbest kıyafet, vb.) işçi devir oranı çok yüksek. Gelen burayı atlama taşı olarak kullanılıyor, uzun süre kariyer yapılıp da sağlıklı kalınabilecek bir yer değil.

Üretim/satış derken de hangi ülkeye gittiğine bağlı. Ar-Ge ekibinin o kadar kötü çalıştığını da söyleyemem ama üretken olmadıkları doğru. Koydukları çaba ile çıktıları arasında bir uyumsuzluk var. "Bizimkiler canavar" diye övünmek için değil de "Bizde de bu var" denilebilir.
  • aychovsky  (04.07.14 09:33:18) 
Değil kesinlikle. Dün aydınlatma ürünleri ile ilgili teknik bir bilgi alayım diye aradım, sanki teknolojilerini çalmak isteyen rakip firma gibi davrandılar. Kimsiniz ? Neden soruyorsunuz v.s. Hiç bir büyük firmada bu şekilde Anadolu esnafı tripleri görmedim ben.


  • bacardi cola  (04.07.14 10:42:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.