[]

Vize Problemi (ülke kapısında vize alabilmek)

Hayatında hiç yurtdışına çıkmamış birisi olarak, tek bir ülkeye gittikten sonra başka ülkelere geçmek için o ülkelerde vize alma gibi bir şansımız var mı? Varsa bu bize pahalıya patlar mı, illa schengen vizesi mi almak gereklidir?




 
ülkeler konusunda daha spesifik olursan yardımcı olabilirim. eğer gideceğin ülkeler zaten schengen kapsamındaysa birine vize aldıktan sonra diğerlerine geçebiliyorsun mesela başka vizeye gerek olmadan.


  • spanglish  (04.07.14 02:16:39) 
şimdi öncelikle hollanda'ya gitmeyi düşünüyorum ben. Diyelim ordan Almanya'ya geçmek istedim, nasıl bir prosedür izleniyor hiç bir bilgim yok açıkçası.


  • atropin  (04.07.14 02:27:22) 
sadece hollanda vizesi alacaksın. hollanda vizesi zaten schengen vizesidir. başka vize vermezler. avrupa ülkeleri arasında herhangi bir pasaport kontrolü yok. hollanda'ya bir giriş yaptıktan sonra vizenin süresi dolana kadar istersen schengen bölgesindeki bütün ülkeleri tek tek gezebilirsin. mesela hollanda vizesi aldıktan sonra hollanda'dan giriş yapıp oradan almanya'ya, almanya'dan çek cumhuriyetine, oradan finlandiya'ya gidip finlandiya'dan türkiye'ye dönebilirsin. sadece hollanda vizesiyle. hava, kara, deniz, ışınlanma hiç fark etmez. zaten sınır kapısı yok ülkelerin arasında. otobüsle dümdüz geçiyorsun otobandan, sadece cep telefonuna mesaj geliyor bilmemnereye hoşgeldiniz diye.


  • spanglish  (04.07.14 02:38:27) 
çok iyiymiş. çok teşekkürler.


  • atropin  (04.07.14 02:42:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.