[]

kopekler ve bozuk yiyecekler

Kopek kendine zarar verebilcek bi seyi yer mi? Yani bozulmus ve midesini bozabilcek bi yemegi mesela, yer mi yoksa kokusundan falan anlayip yemez mi? Bi de yerse nolur? Sokak kopeklerine yemek artigi verirken ona gore dikkatli oluyum diye soruyorum.




 
biz buzlukta biriktiriyoruz yazlığa gidince komşunun köpeğine veriyoruz, yemeyip yanında yatıyor. :)
bayram ediyor resmen. şimdiye kadar bir şey olmadı. tabii küften yemyeşil olmuş bir şeyse verme sakın ama normalden birkaç gün geçmiş, bozulurmuş gibi olmuş yiyeceklerde sıkıntı olmaz.

  • darkredanger  (03.07.14 21:27:16) 
kesin bilgim yok ama şöyle bir durum var, yemek artıklarını ayırıp çöpün yanına koyuyorum, köpekler de yiyor. bazen lan bu yemek dolapta ama 1 haftadır duruyor bunu koymayayım diyip çöpe atıyorum, çöpten çıkarıp poşeti yırtıp yine yiyorlar. sokakta 3-4 senedir aynı mekanda yaşayan sokak kedi ve köpekleri var tanıdığım, henüz çöp yemekten zehirlenen görmedim. ki hep gözümün önündeler bahçede, kusan ya da ishal olup poposu pis olan olduğunda görüyorum, genelde de biri kovalarken ıslatmış üşütmüş yemyeşil sümüklü oluyorlar. bir yemekten toplu halde mideyi bozdukları olmadı.


  • alice practice  (03.07.14 21:52:28) 
Patlican yiyecegini sanmiyorum mesela ama yemekte sevdigi bir koku varsa gozunu kirpmadan yutuyorlar, birak dusunmeyi. Dusunecek kadar vakit harcasa baska kopek kapar. Aceledir isleri. Yemeklerin icinden igneler, kurdanlar, cam kiriklari, ilaclar hepsini goturuyorlar. Sivri kurdanlari da ayri koyun bence cope.


  • bir varmis bir yokmus  (04.07.14 03:42:40) 
bozuk et yeme durumunda en kotu ihtimal kusuyor, ishal oluyormus. ama kuflu gidalar asiri zarar verebilirmis.


  • bir varmis bir yokmus  (04.07.14 03:46:23) 
bilgi olarak bulunsun bir de bozuk yiyeceklerden daha büyük risk çünkü, mutfakta bardak çanak kırıldığında mutfak çöpüne atmayın, bir gazeteye bir kaç kat sarıp ayrı bir poşete koyun öyle atın, içinde kokusu hayvanları çekecek bir şey olmasın. pilleri de geri dönüşüme atın, hayvanlara esas bunlar zarar veriyormuş. pil için geri dönüşüm kutusu bulamazsanız da en azından plastik folyoya sarıp poşetin içinde sıkı sıkı küçük paket yapın, akmasın kokmasın sıvılarla muhatap olmasın, zehir yaymasın.


  • alice practice  (04.07.14 11:56:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.