[]

Vücut geliştirmede uyku saatinin önemi?

Kasların kendini toparlayabilmesi için en az 7-8 uyumak gerektiğini biliyorum ama son zamanlarda gece 12'de yatmak gerektiğine dair şeyler duymaya başladım. 12 ile 2 arasında vücut büyüme hormonu salgılarmış vs.

Şimdi ben gece saat 2'de uyuyorsam, 10 gibi kalkıyorsam 8 saat uyumama rağmen vücudum gelişemeyecek mi bu mantıkla?


 
Karanlıkta uyuman daha iyi.


  • arnold schwarzeneger  (03.07.14 15:27:12) 
Asıl profesyoneller saat 10'da yat diyorlar. 12 bile geç ileri seviye için.


  • harzem  (03.07.14 15:33:47) 
@harzem,
10'da yat ne demek ya? çocuk muyuz neyiz. öyle hayat mı yaşanır sırf kas için.

  • tendra van case  (03.07.14 15:36:14) 
sadece vücut geliştirenler değil genel olarak akşam 10 - 11 gibi uyumayı alışkanlık haline getirmek gerekiyor. bugün bizleri diyet ve spora yönlendiren doktor / diyetisyenler bile günlük yaşam alışkanlıklarının dışında uyku düzeninin sağlanması için uyarı yapıyorlar...

ha bu yazdıklarımı bende uygulamıyorum ama doğrusu bu yani...
  • synche  (03.07.14 15:39:15 ~ 15:41:08) 
18 yaşından sonra hayatımın herhalde yüzde 90'nını 2'den sonra uyuyarak geçirdim. tabi şimdi 10/11 gibi saatlerde uyulması gerektiğini okurken yok artık diyorum açıkçası. işten eve gelene kadar saat 8 oluyor zaten. yemek, ye duş al derken saat 10 olur her türlü. hiçbir şey yaşamamak lazım herhalde o tür bir uyku düzeni için.


  • tendra van case  (03.07.14 15:43:46 ~ 15:44:22) 
çocuklukla alakalı olduğunu düşünüyorsan büyük yanlış yapıyorsun, düşünce tarzını değiştirmen lazım

elektrik, tv vs'den önce insanlar 2'de yatıp 10'da mı kalkıyorlardı? sence bu sürede (elektrik açısından 100 küsür yıl, tv açısından 30-40 yıl) insan fizyolojisi adapte olabildi mi?

hormonların hala eskisine göre salgılanıyor, vücudun hala eskisine göre çalışıyor
  • la noix  (03.07.14 15:48:43) 
Büyüme hormonu gece derin uykuda salgılanır. Bu durumda "Hangi saatte uyumalıyım" sorusu biraz eksik kalıyor; "Nasıl bir uyku" demek daha yerinde. Karanlıkta, gürültüsüz ve nispeten serin bir odada bölünme riski taşımayan bir uyku daha iyidir. Uyku saati de sosyal hayata göre ayarlanabilir. Ben en rahat şekilde gece 11/12 gibi yattığımda kaliteli bir şekilde uyuyorum ama saati ayarlamak her zaman imkan dahilinde olmayabiliyor.


  • angelus  (03.07.14 15:50:50) 
@la noix,

bunda bir sorun yok ama dediğim gibi eve işten 8'den geliyorsan ve 10'da yatacaksan yaşadığın hayattan ne anlayabilirsin? kasın olsa ne olur, olmasa ne olur böyle bir hayat düzeninde?

*konuyu sağlıklı bir hayat düzeninden ziyade, kas kazanımı olarak değerlendirdiğim için böyle yaklaşıyorum duruma.
  • tendra van case  (03.07.14 15:52:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.