[]

E-Ticaret Sitesi Kurmak ve İşletmek

Soru kardeşimin:

Başlıktakini parayla yaptırabiliriz ama kendimiz yapmak istiyorsak x firmasından şablon almaktan ve o şablonu hostinge tanıtmaktan sonra internete açana kadar çok teknik ve özellikle bilmeyi gerektiren iş var mı?


 
"şablon alıp hostinge tanıtmak"

yıllardır bu sektördeyim, ilk defa yukarıdaki ibareyi duydum :) hocam bu denli basit şeyler değil o işler, gözünü korkutmak için söylemiyorum. çok genel sormuşsun. sorunu biraz daha dar açıdan sorarsan cevaplandırayım. zira sorduğun sorunun cevabı sayfalar, saatler alır.
  • icimdekibiri  (03.07.14 10:42:36 ~ 10:43:25) 
siz olaya bu şekilde yaklaşıyorsanız sorunuzun cevabı "hayır yok". en zor olan şablonu alıp hostinge tanıtmak zaten.

bol şanslar
  • cirkinkizyokturazvotkavardir  (03.07.14 10:45:43) 
Tecrübem kendi sitem için bu işleri yapmaktan ibaret olduğundan eticaret konusunda cahilim, bilemedim.


  • jesterdvine  (03.07.14 10:49:33) 
diğer arkadaşa katılmıyorum. şu zamanda ve bundan sonraki zamanda bu olayın en kolay kısmı yazılım kısmıdır. en zor kısmı ise; ürün seçimi ve bu ürünün pazarlanmasıdır. çünkü tahmin edemeyeceğiniz şekilde bir rekabet var.


  • icimdekibiri  (03.07.14 10:53:06) 
Icımdekibiri haklı, işin teknik altyapısı, yazılımı falan öyle zor değil fazla. Satış yapabiliyorsan o kısmı da halledersin her halükarda. ZOr kısım para kazanmak.


  • roket adam  (03.07.14 11:09:19) 
benim tecrübe ettiğim kadarı ile sanal pos falan ekletilmeyecekse çok teknik birşey yok ilk etapta
ben de e-ticaret sitesi yapmaya çalışıyorum, kardeşinle haberleşelim , paslaşıırız özelden ulaşın

  • ferit85  (03.07.14 12:10:06) 
Onun yerine hazır bir e-ticaret sitesinden bu işini kolayca görebilirsin.
(bkz: tictail.com )

  • the coolest dude  (03.07.14 12:21:42) 
çok üst düzey bir e-ticaret sitesi düşünmüyorsan www.opencart.com 'ı kurun. şablon hazırlamasında, düzenlemesinde falan bir şey yok. isterseniz bir çok free şablonu var. paypal ödemesi vb. gibi eklentileri zaten mevcut..

tr'de bile kaç tane tanınmış firma var opencart kullanan.. yok profesyonel olarak bu işi yapacağım diyorsanız gene bir çok destek alabileceğiniz firma var..

kurulumu wordpress gibidir.. veritabanı kurulumu, opencart kurulumu ve düzenleme aşaması..

demo güzel olurdu falan dersen kendi hostuma kurayım dene, gör sistemi... ;)
  • synche  (03.07.14 12:37:32 ~ 21:48:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.